Bedrijfsjurist

Als onderdeel van DGB Group N.V. biedt Argus Incasso juridische dienstverlening. De DGB Group is een succesvolle, snelgroeiende IT-gedreven organisatie met als focus de agrarische sector. Onder de DGB Group vallen verschillende werkmaatschappijen met elk hun eigen specialisatie, waaronder inspectie- en certificeringen voor regionale, nationale en internationale keurmerken, juridische ondersteuning, software, zonnepanelen en energie.

Werken bij de DGB Group betekent zelfstandig werken in een ondernemend en hoogopgeleid team. Zelf oplossend vermogen is een must, de lijnen zijn kort en er is ruimte voor eigen inbreng.

Om de groeidoelstellingen van de DGB Group te realiseren, zijn wij op zoek naar een:

 

BEDRIJFSJURIST (WO/HBO+)

 

Ben jij analytisch en communicatief sterk? Heb jij integriteit en transparantie hoog in het vaandel staan? Houd jij ervan om juridische zaken tot de bodem uit te zoeken en kom jij vervolgens met de meest praktische en bruikbare oplossingen?

 

Functieomschrijving

Als bedrijfsjurist zorg je ervoor dat de juridische zaken binnen de DGB Group op rolletjes verlopen. Je analyseert juridische vraagstukken en vindt vervolgens de beste manier om deze op te lossen. Ook praktische juridische zaken pak je met beide handen aan en voer je efficiënt uit. Je werkzaamheden zijn uiteenlopend en  divers van aard, zoals onderhandelen, redigeren en beoordelen van allerlei contracten, overnames en fusies, aandeelhoudersovereenkomsten, bestuurdersaansprakelijkheid en zaken met betrekking tot AFM en WFT. Mocht het nodig zijn, sta jij ook je mannetje (of vrouwtje) bij gerechtelijke procedures. Het bestuur ziet jou als een waardevolle sparringpartner en adviseur met betrekking tot de juridische aspecten en mogelijke gevolgen van bedrijfsmatige ontwikkelingen.

 

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht met ervaring in ondernemingsrecht. Ervaring en/of affiniteit met AFM en WFT is hierbij een pré. Logischerwijs hoort bij deze functie dat je bepaalde periodes buiten kantooruren stand-by zal moeten staan.

Verder ben je een nuchtere persoonlijkheid die goed benaderbaar is. Graag denk je met anderen mee en ben je standvastig en overtuigend in je manier van adviseren. Je toont initiatief, bent opbouwend kritisch en werkt nauwkeurig. Je bent in staat om aan te voelen wanneer je afstemming en overleg zoekt met directie en wanneer je zelf knopen doorhakt.

 

Ons aanbod

  • Een salaris dat aansluit bij jouw functie, kennisniveau en werkervaring;
  • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en stappen te zetten;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Goede werksfeer met onder andere personeelsuitjes en gezamenlijke lunches.

Interesse?

Ben jij enthousiast geworden over deze functie als Bedrijfsjurist en lijkt het jou wat om aan het werk te gaan bij Argus Incasso? Vul dan onderstaand sollicitatieformulier in of stuur jouw motivatiebrief en cv naar solliciteren@dgbbv.nl.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Agrarische sector, Bedrijfsjurist, Energie/Water/Afval, Juridisch