Juridisch projectleider privacy

Geen rechtsgebied is momenteel zo hot als privacy. Door technologische innovatie verandert de maatschappij in rap tempo en de wetgeving moet alle zeilen bijzetten om die ontwikkeling te volgen. Niet voor niets staan we met de AVG aan de vooravond van één Europese privacywetgeving. Als jurist privacy leid je die implementatie in goede banen.

Dit ga je doen

Met jouw talent als projectleider begeleid jij non-profitorganisaties bij de implementatie van de privacywetgeving. Dat kunnen gemeenten zijn, maar ook ministeries of zelfstandige bestuursorganen (zbo’s). Daar ga je aan de slag met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), waaraan iedere organisatie vanaf mei 2018 moet voldoen. Jouw rol gaat verder dan een adviesrapport: je bent actief en hands-on bezig om de organisatie mee te krijgen in de implementatie. Van standaarddocumenten tot bewustwordingssessies. Zo combineer je jouw juridische kennis met jouw visie op procesoptimalisatie en cultuurveranderingen.

Jouw profiel

Je beschikt over een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau en hebt meerdere jaren ervaring opgedaan als projectleider. Vanuit die achtergrond ben je nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen rondom privacy en ben je op de hoogte van wet- en regelgevingen als de Wbp en AVG. Kennis op het snijvlak van recht en ICT is een pre, evenals ervaring binnen de overheid. Je beschikt over voldoende organisatie-sensitiviteit en vindt het leuk om een proactieve rol te bekleden.

Ons aanbod

Wij bieden allereerst goede arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto en de flexibiliteit die past bij projectmatig werken. Je krijgt de vrijheid om jouw rol zelf in te vullen en doet ervaring op bij verschillende opdrachtgevers, waar je korte lijnen met de toezichthouders hebt. Ondertussen heb je toegang tot een uitgebreid aanbod trainingen en opleidingen, waarvoor je regelmatig naar ons kantoor in Arnhem komt. Daarnaast ben je onderdeel van de kennisgroep Privacy, een team van collega-specialisten met wie je kennis en ervaringen deelt. Samen bouw je continu aan de doorontwikkeling van onze dienstverlening.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid