Jurist letselschade

Enerzijds uitblinken als juridisch expert, anderzijds oog hebben voor slimme oplossingen die het proces van dossierbehandeling verbeteren. Bij ons ziet een rol als jurist letselschade er in grote lijnen zo uit. Want wij voegen niet alleen waarde toe met inhoudelijke expertise; juist door processen slimmer in te richten maken wij het verschil bij onze opdrachtgevers.

Dit ga je doen

Vanuit jouw juridische expertise inventariseer en behandel je letsel- en overlijdensschade die tot stand komt door verkeers- bedrijfs- of particuliere ongevallen. Maar bovenal ben je regisseur van het proces, een rol waarin je denkt in kansen en doet in oplossingen. Verbeterpunten signaleren, opdrachtgevers adviseren en een slimmer proces implementeren. Je bent verantwoordelijk voor het tijdig inschakelen van de juiste deskundigheid om dossiers adequaat af te handelen en je onderhandelt namens jouw opdrachtgever met diverse partijen. Die opdrachtgever kan een verzekeraar zijn, maar ook een rechtsbijstandverzekeraar of expertisebureau. Daarnaast ga je actief aan de slag met kennis delen en collega's coachen.

Jouw profiel

Besluitvaardigheid, goede communicatieve vaardigheden en een planmatige werkwijze zijn essentiële eigenschappen voor een jurist letselschade. Je werkt zelfstandig, bekijkt de dossiers door een analytische bril en kunt goed organiseren. Met daarnaast een aantal basiseigenschappen, zoals een afgeronde juridische opleiding op HBO- of WO-niveau (eventueel aangevuld met WFT basis) en minimaal 1 jaar vakinhoudelijke werkervaring. Je combineert jouw kennis van wetgeving en vakinhoud met een omgevingsbewuste, commerciële blik: je creëert kansen in de markt en gaat proactief met uitdagingen aan de slag.

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagend carrièreperspectief binnen het juridische werkveld. Je krijgt veel vrijheid om jouw rol naar eigen inzicht in te vullen. Niet alleen bij de opdrachtgever aan de slag, maar je kennis ook actief overdragen naar collega’s door trainingen te verzorgen of aan kennissessies deel te nemen. Ondertussen heb je toegang tot een uitgebreid aanbod trainingen en opleidingen, waarvoor je regelmatig naar ons kantoor in Arnhem komt. En natuurlijk bieden wij goede arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto en de flexibiliteit van projectmatig werken.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Financiele dienstverlening, Juridisch medewerker, Jurist