Beleidsadviseur

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) bevordert, in het belang van een goede rechtsbedeling, een behoorlijke uitoefening van de praktijk door advocaten. Zij stelt de regels voor de advocatuur, draagt zorg voor de beroepsopleiding van advocaten en behartigt de belangen van de advocatuur en de rechtzoekenden.

De NOvA levert een bijdrage aan de kwaliteit van en het toezicht op de advocatuur. Zij streeft ernaar ten behoeve van een goed functionerende rechtsstaat een constructief kritische, proactieve en onafhankelijke rol te vervullen en de toegang tot het recht te borgen.

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) is op zoek naar een:

Beleidsadviseur

(Den Haag, 32-40 uur per week, startdatum in overleg)

Beleidsadviseurs bij de NOvA geven adviezen in de dynamische context van de advocatuur, het openbaar belang en de politiek. Zij houden zich bezig met onderwerpen zoals regelgeving, gefinancierde rechtshulp, toezicht, toegang tot het recht en de kwaliteit van de advocaat.

Als beleidsadviseur ben je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw beleidsterrein en ontwikkel je standpunten en strategieën. Je ondersteunt de algemene raad zowel mondeling als sparringpartner, als door het geven van schriftelijke adviezen. Je bereidt de besluitvorming van de algemene raad voor. Daarnaast ben je als adviseur dikwijls verantwoordelijk voor projecten die voortvloeien uit het beleid van de algemene raad. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en uitbreiding van relevante netwerken door, onder andere, een actieve deelname aan discussies met kennis- en klankbordgroepen en overleggen met (advocaten)commissies en (overheids)instanties zoals bijvoorbeeld het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Jouw profiel

De nieuwe beleidsadviseur is specialist op het gebied van wet- en regelgeving. De aanstaande wijzigingen in de Advocatenwet hebben gevolgen voor de regelgeving binnen de advocatuur en de door de NOvA opgestelde beleidsregels. De beleidsadviseur is als geen ander in staat te adviseren over de veranderingen in de Advocatenwet en de daaruit volgende beleidsmatige aanpassingen. Daarnaast kan de beleidsadviseur ook op andere beleidsdossiers werkzaam zijn, zoals beleid en regelgeving omtrent praktijkrechtspersonen, advocaten in dienstbetrekking en het toezicht.

Verder voldoe je aan het volgende:

  • een afgeronde opleiding Nederlands recht op WO-niveau;
  • ten minste 5 jaar werkervaring binnen een bestuurlijk complexe organisatie;
  • kennis van regelgevingstechniek;
  • een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en je bent in staat verschillende (bestuurlijke) belangen af te wegen;
  • het vermogen om beleidsonderwerpen zelfstandig en scherp te analyseren en proactief in te spelen op relevante ontwikkelingen binnen en buiten de balie;
  • een stevige persoonlijkheid en relativeringsvermogen;
  • resultaatgericht, proactief, servicegericht. Je staat open voor feedback en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een uitdagende functie binnen een leuk en enthousiast team. Naast een goed salaris en 8% vakantietoeslag ontvang je een dertiende maand. Verder heb je recht op een reiskostenvergoeding, bieden wij je een goede pensioenregeling en 31 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. Het betreft in eerste instantie een functie voor een jaar, bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kan je bellen met Niels Hupkes, manager Beleid & Regelgeving (070 - 335 35 51) of Fiona van Middelkoop, HR-adviseur (070 - 335 35 62). Meer informatie over de Nederlandse orde van advocaten kan je vinden op www.advocatenorde.nl.

Je sollicitatie (cv en korte motivatie) kan je per e-mail tot uiterlijk 11 november 2018 sturen naar vacature@advocatenorde.nl ter attentie van Fiona van Middelkoop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur, Jurist, Juridisch, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening