Overheidsjurist Omgevingsrecht

Jij bent misschien klaar voor de nieuwe Omgevingswet, maar dat is lang niet iedereen. Met jouw ervaring breng jij daar binnen no time verandering in. Als overheidsjurist omgevingsrecht bij Brunel zorg jij er namelijk voor dat overheidsplannen nu én in de toekomst juridisch strak zijn, voor welke instantie je ook werkt.

Over deze functie

In deze functie verdien jij je sporen bij gemeentes, waterschappen, omgevingsdiensten en bij de (Rijks)overheid. Je bent het eerste aanspreekpunt voor juridisch technische vragen, maar je acteert vooral proactief in de omgevingsprocedures van jouw organisatie. Met jouw adviezen heb je dus een strategische positie in nieuwe en bestaande projecten!

Hoe jouw dag eruitziet? Dat hangt af van je opdrachtgever. Maar we kunnen wel een voorbeeld schetsen. Stel je voor, je werkt bij een gemeente. ’s Ochtends start je gelijk met een meeting. Een projectleider geeft een korte heads up over de zakenlunch die hij gisteren had bij het architectenbureau dat de nieuwe brug over het kanaal ontwerpt. De ontwerpen staan nog in de kinderschoenen, en het is handig als je ze deze week juridisch doorlicht. Dan kunnen zij dat weer meenemen in hun volgende ontwerp. Je spreekt af dat je bij de volgende architectenvergadering even aansluit.

Na de meeting heb je een belafspraak met de gemeentelijke monumentencommissie. Laatst kreeg je een vergunningaanvraag binnen van een boekwinkel die is gevestigd in een monument. Ze willen graag een koffiecorner openen, en daarvoor moet het bestemmingsplan worden aangepast. Jij en de monumentencommissie zijn het eens: dit vraagt om een uitgebreide procedure. Je besluit jouw collega’s hier pas vanavond over in te lichten, want er ligt nog een flinke stapel bezwaar- en beroepschriften op je te wachten. Bovendien heb je nog huiswerk voor jouw aanvullende cursus milieurecht… 

Over jou

En, ben jij onze nieuwe overheidsjurist omgevingsrecht? Dan heb je uiteraard een hbo- of wo- diploma in de rechten. Daarnaast heb je kennis van: 

  • Bezwaar- en beroepschriftprocedures m.b.t. het omgevingsrecht
  • Vergunningverlening en/of handhavingsprocedures
  • Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht
  • Groene wet- en regelgeving, zoals de Wet natuurbescherming
  • Beleid binnen een overheidsorganisatie

Wat wij bieden

Successen moet je vieren. Daarom krijg je bij ons niet alleen een passend salaris, je maakt ook kans op een lekkere bonus. Daarnaast kan je bij ons aanvullende cursussen volgen, bijvoorbeeld over de actualiteiten omtrent ruimtelijke ordening, of je gaat voor een cursus afval- en grondstoffenmanagement. Al met al hebben we een aanbod van tientallen cursussen, dus je hebt het voor het kiezen! Daarnaast bieden we je nog:

  • Coaching on the job
  • De zekerheid van een contract
  • Een gunstige pensioenregeling
  • Korting op individuele verzekeringen
  • Leuke culturele en sportieve extra’s

Over ons

Van China tot de VS en van Canada tot India, wij maken over de hele wereld de perfecte match tussen bedrijf en kandidaat. Wie had dat gedacht, toen we in 1975 begonnen in een zolderkamertje in Delft. We opereren onder andere in de IT, de HR, de Engineering en de Finance & Risk. En in de Legal dus, waar jij in werkt. Met name overheidsinstanties kloppen vaak bij ons aan voor gespecialiseerde juristen, want ze weten dat ze bij ons nooit bot vangen. En nu jij. Spring jij in ons netwerk? Solliciteer dan vandaag!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch, Overheid