Teamleider Legal & Procurement

Als teamleider Legal & Procurement geef je leiding aan een team van ongeveer 10 medewerkers, die stuk voor stuk zelfstandige professionals zijn in hun vakgebied. Je adviseert de bestuurder en management team op strategisch-juridisch niveau, denkt mee in complexe juridische dossiers en neemt deel aan stuur- en projectgroepen.

Wat ga je doen?

Je bent een stevige en volwaardige gesprekspartner van de bestuurder en het MT:

·         Je adviseert het MT op overtuigende wijze over ingewikkelde vraagstukken op het gebied van legal en procurement;

·         Je denkt vanuit juridisch oogpunt met het MT mee over governance en het aangaan van verbintenissen;

·         Je draagt hiermee bij aan het juridische en morele kompas van de organisatie;

·         Je ondersteunt de organisatie bij een juridisch optimale besluitvorming;

·         Je onderhoudt een relevant extern (juridisch) netwerk.

·         Je verzorgt interne trainingen en voorlichtingen.

Je stuurt een divers team van professionals aan:

·         Je coacht de teamleden en het team als geheel;

·         Je stelt het teamjaarplan op inclusief begroting, vertaalt de teamafspraken met het team naar individuele doelen en bewaakt de voortgang van de afspraken en het teambudget;

·         Je bent verantwoordelijk voor het gehele financiële en hrm-beleid van je team: je zorgt voor werving en selectie, performancemanagement, persoonlijke ontwikkeling en verzuimbegeleiding van teamleden.

Team Legal & Procurement

Het team Legal & Procurement is werkzaam op een breed terrein. De juristen adviseren de interne organisatie bij juridische vraagstukken rondom bijvoorbeeld bestuursrecht, privacywetgeving, verbintenissenrecht en governance. De inkoopadviseurs begeleiden zelfstandig (Europese) aanbestedingen en andere inkooptrajecten. De bestuurssecretarissen in het team bereiden inhoudelijk en procesmatig overleggen van  de raad van toezicht, het MT en de Ondernemingsraad en hebben een belangrijke rol in de procesbegeleiding van bestuurlijke overleggen met opdrachtgevers.

Wat breng je mee?

Onze ideale kandidaat is afgestudeerd in Nederlands recht en heeft enkele jaren ervaring in een leidinggevende en/of coördinerende rol. Complexe materie weet jij te verhelderen, waarbij je de diverse belangen in kaart brengt en draagvlak creëert voor je advies. Je gaat op natuurlijke wijze om met verschillende beelden, meningen en belangen binnen de organisatie en houdt hierbij vast aan je juridische en morele kompas. Je krijgt energie van coaching en stimuleert medewerkers bij hun werkzaamheden en creëert een lerende cultuur, waarbij je een scherp oog hebt voor de scheiding tussen hun en jouw verantwoordelijkheid. Ervaring met advisering rondom subsidies en publieke financiering in de (semi-) publieke sector is een pluspunt.

Voor deze rol vragen we de volgende competenties: analyseren en oordeelsvorming, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, motiveren, organisatiesensitiviteit en integriteit. Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.

Wat bieden we jou?

  • een prettige werksfeer met goede mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
  • een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantie-uitkering, 8,3% eindejaarsuitkering en een individueel keuzepakket arbeidsvoorwaarden;
  • een tijdelijk dienstverband van 32 tot 38 uur per week met de intentie het dienstverband daarna voor onbepaalde tijd te verlengen.

Meer informatie en solliciteren

Meer informatie over de functie wordt graag gegeven door Anton Biemans (Manager Bedrijfsvoering) op abiemans@nuffic.nl of 06-46628590 en Geert Jan Braber (teamleider HR) op gbraber@nuffic.nl of 06-18748020. Je kunt je sollicitatiebrief en cv tot en met 6 november 2018 indienen via www.nuffic.nl/onderwerpen/sollicitatieformulier. Bij sollicitatie graag vermelden ‘552 – teamleider Legal & Procurement’.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Zakelijke dienstverlening