Twee leden voor de commissie bezwaarschriften

De gemeente Gorinchem zoekt per 1 januari 2019 naar:

Twee leden voor de commissie bezwaarschriften (m/v)
Gorinchem

Voor de behandeling van bezwaarschriften heeft de gemeente Gorinchem een externe commissie ingesteld. De commissie brengt advies uit over bezwaarschriften tegen besluiten van het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester en de gemeenteraad. De commissie adviseert niet over bezwaarschriften tegen besluiten op het gebied van belastingen, sociale zaken en personele aangelegenheden.

Wie zoeken wij?
Van de geschikte kandidaat verwachten wij dat hij/zij een academisch werk- en denkniveau heeft, bij voorkeur een (afgeronde) studie Nederlands Recht en actuele werkervaring in het bestuursrecht.
Hij/zij is een onafhankelijke deskundige, heeft geen directe binding met of betrokkenheid bij het gemeentebestuur en heeft goede communicatieve vaardigheden. Hij/zij is niet werkzaam in de Gorinchemse advocatuur en is niet actief in lokale belangenorganisaties. Voorts is hij/zij analytisch en onderzoekend en kan tot de kern van de zaak komen door de juiste vragen te stellen.

Werkwijze en vergoeding
De commissie staat los van de ambtelijke organisatie en bestaat per zitting uit een voorzitter en twee leden. Deelname aan de hoorzitting vindt plaats op basis van een vooraf vastgesteld roulatieschema.
Afhankelijk van het aantal bezwaarschriften is maandelijks een zitting op maandagavond. Voorafgaand aan de hoorzitting vindt een korte voorbespreking plaats. De commissieleden ontvangen een vaste vergoeding van € 200,00 per zitting en een reiskostenvergoeding. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretariaat.

Sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kunt u op dinsdag, woensdag of donderdag telefonisch contact opnemen met mevrouw J. Arslan van het team Juridische Zaken onder telefoonnummer 0183 659344 of per e-mail via j.arslan@gorinchem.nl
Belangstellenden kunnen een sollicitatiebrief en een cv uiterlijk 16 november 2018 sturen door te klikken op de sollicitatiebutton. Na een schriftelijke selectieronde worden kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Deze gesprekken vinden plaats in de week van 3 december 2018.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Commissie Bezwaarschriften, Leden voor de commissie bezwaarschriften, Gemeente, Overheid, Bestuursrecht, Vacature Gorinchem


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Gemeente, Overheid, Secretariaat