Juridisch Adviseur

Cluster Bestuurs- en Concernondersteuning

De afdeling
Juridische Diensten, onderdeel van cluster BCO, is het gemeentelijk kenniscentrum op het gebied van bestuurs- en privaatrecht, verzorgt de juridische procedures (bezwaar en beroep) en adviseert, ten behoeve van het gemeentebestuur, clusters en gebiedscommissies. Juridische Diensten bestaat uit de teams Schade en verzekeringen, Advocaten, Bijstand, Bezwaar, Proces en Advies, Clusterondersteuning en Administratie. 

Binnen het team werken 25 juristen in grote collegialiteit samen om het beste resultaat te behalen voor de gemeente. Voor het team Proces en Advies wordt een jurist gezocht.

De organisatie

Jouw werkgebied voor deze vacature is het onderdeel Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken. Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.


Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Een stad waar je ruimte ervaart. Bij een organisatie die je vrijheid en verantwoordelijkheid biedt. Voor werk waar je uitdaging voelt. Zodat jij en de stad blijven groeien. Voor alle Rotterdammers.

Jouw functie

Voor de klant ben je de jurist die adviseert en procedeert over bestuursrechtelijke geschillen bij de rechter. Je belangrijkste taak is het vertegenwoordigen van het college op het terrein van de Participatiewet en aanverwante regelingen maar je bent ook breder inzetbaar. In deze functie ben je dan ook overwegend bezig met de behandeling van voorlopige voorzieningen en bodemprocedures.

Jouw profiel

Wij zoeken een enthousiaste en deskundige collega die direct en volledig zelfstandig inzetbaar is op voornoemd rechtsgebied.

Je beschikt over:

  • Een afgeronde academische opleiding Nederlands recht;
  • Minimaal 3 jaar recente en ruime ervaring met procederen bij de bestuursrechter;
  • Sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
    Digitale vaardigheden, gelet op onze papierloze omgeving.

Vereiste competenties zijn analytisch, resultaatgericht, klantgericht, verantwoordelijk, onafhankelijk, flexibel en gericht op samenwerken. Voorts ben je bestand tegen een hoge werkdruk en kun je goed organiseren en plannen.

Ons aanbod

Wij bieden je een dynamische werkomgeving waarin je netwerkvaardigheden en probleemanalyse uitstekend van pas komen. Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4.859,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Heb je interesse?

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Lisette Bouter, Operationeel Coach, tel. 010-2676281.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Hanan Bahida, recruiter, te bereiken via tel. 06-12231023.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 27 november 2018.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.
 
 
NB Herplaatsingskandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat. 
Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 
De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch, Overheid