Jurist

Ben jij die jurist die blij wordt wanneer een klacht zorgvuldig is afgehandeld? Een die naast de procesmatige kant van de klachtafhandeling ook van schrijven houdt en daarbij op heldere wijze de kern van een zaak weet weer te geven? En houd jij het hoofd koel als er meerdere processen tegelijk lopen en deadlines moeten worden gehaald? Dan ben jij wellicht onze nieuwe secretaris van de Klachtencommissie NBA.

Jurist / secretaris Klachtencommissie NBA
32-40 uur | Amsterdam

Over de Klachtencommissie

De Klachtencommissie NBA behandelt klachten van derden over de beroepsuitoefening van accountants. De commissie wordt daarbij ondersteund door twee secretarissen. In verband met het vertrek van een van hen zijn wij op zoek naar een secretaris m/v.

Over de werkzaamheden
Als secretaris verzorg je de communicatie met de partijen in de klachtenprocedure, concipieer je verslagen van hoorzittingen en van beslissingen. Je bewaakt de termijnen in de klachtenbehandeling en de juridische kant van de klachtenprocedure. Ook geef je voorlichting aan potentiële klagers over de mogelijkheden tot het indienen van een klacht.

Samen met de voorzitters ben je verantwoordelijk voor het beleid van de Klachtencommissie. Je verzorgt ook de communicatie rondom de Klachtencommissie. Denk daarbij aan het jaarlijkse verslag, aan het actueel houden van informatiebrochures en aan kennisdeling. Je werkt hierbij samen met andere afdelingen binnen de NBA.


Wij vragen

 • Afgeronde universitaire studie Nederlands Recht;
 • 3-5 jaar ervaring als juridisch adviseur; 
 • Ervaring met klachten of bezwaarprocedures is een pré; 
 • Aantoonbare uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Sterk ontwikkeld analytisch vermogen waarbij je in staat bent snel tot de kern door te dringen;
 • Proactieve houding en bereidheid tot samenwerking;
 • Vermogen om goed om te gaan met deadlines en nauwkeurigheid.


Wij beloven
Een uitdagende functie in een organisatie die volop in beweging is. Een functie met een hoge mate van zelfstandigheid en met volop ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. In een omgeving waarin collegialiteit en professionaliteit hand in hand gaan.


Wij bieden

 • Een fulltime tijdelijk dienstverband van 1 jaar (32 uur is bespreekbaar)
 • Maximaal salaris van € 4.500 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een vaste 13e maand en naar rato 29 verlofdagen en 13 roostervrije dagen.


Informatie en reactie
Heb je vragen, neem dan contact op met Eefje Nelwan, Secretaris Klachtencommissie 020 3010 419. Een schriftelijke reactie kun je richten aan de afdeling HRM, ter attentie van Anke van der Linden, HR Adviseur via HRM@nba.nl.
Je kunt solliciteren door te klikken op de sollicitatiebutton.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Jurist, Secretaris, Klachtencommissie, Juridisch, Recht, Juridische Adviseur, Nederlands Recht


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch, Jurist