Juridisch Medewerker Handhaving

Ben je communicatief sterk, sta je stevig in je schoenen en heb je juridische bagage? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Gemeente Krimpenerwaard heeft binnen de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling een vacature voor een

 

Juridisch Medewerker Handhaving

32-36 uur per week


Algemeen
De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met 55.666 inwoners, bestaande uit elf kernen en een oppervlakte van ruim 164 km². Een gemeente die staat voor ruimte, rust en groen met een hoog voorzieningenniveau. De gemeente wil zich stevig positioneren in de regio en een sterke verbinding aangaan met de omgeving. Dit betekent dat wij de samenwerking zoeken met onze inwoners, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, buurgemeenten en medeoverheden. 

Binnen de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling zijn wij op zoek naar een Juridisch Medewerker Handhaving. 

Wat ga je doen als Juridisch Medewerker Handhaving?
Als juridisch medewerker lever je primair een bijdrage aan een veilige en leefbare (woon)omgeving. 
Je hanteert daarbij als strategie, inwoners en instellingen te overtuigen van het nut en de noodzaak van de regels waardoor deze regels ook worden nageleefd. Dit doe je zowel binnen het vakgebied Omgevingsrecht, APV, bijzondere wetten, als binnen de overige beleidsterreinen van de afdeling. 

Je adviseert de afdeling en het bestuur over het te voeren handhavingsbeleid en de uitvoering ervan. Dit doe je door ontwikkelingen te volgen binnen het vakgebied en deze te vertalen naar gedragen oplossingen voor zowel het bestuur als voor de inwoners en instellingen van Krimpenerwaard. Je coördineert integrale handhaving en toezicht, zorgt ervoor dat verschillende vakdisciplines nauwer samenwerken en de geplande resultaten zichtbaar worden gehaald. Verder vertegenwoordig je de gemeente bij de bezwarencommissie, de Rechtbank en Raad van State. 

Wie ben je?
Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Bestuursrecht, Wet op de Ruimtelijke Ordening en Omgevingsrecht of WO rechten, specialisatie Bestuursrecht. Je hebt minimaal drie jaar ervaring in het vakgebied Omgevingsrecht. Een opleiding in mediationvaardigheden is een pré. 

Je staat met veel plezier en toewijding voor je vak en bent iemand die dit overdraagt aan anderen. In overlegsituaties met uiteenlopende gesprekspartners als bestuur, inwoners, instellingen, overheden, regionale projectgroepen en dergelijke, val je terug op jouw uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent ondernemend en positief ingesteld. Iemand met organisatorische kwaliteiten en creatief in het bedenken van vernieuwende oplossingen. 

Wie je verder bent, lezen we graag in je motivatie voor deze sollicitatie. Geef hierbij aan welke eigenschappen en vaardigheden jou voor deze functie geschikt maken. 

Wat biedt Gemeente Krimpenerwaard jou?
Naast inhoudelijke uitdagingen bieden we jou een prima arbeidsvoorwaardenpakket. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.225,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek. 

Daarnaast kent de gemeente het Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris wordt maandelijks 17,05% IKB opgebouwd (vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage). Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding of je vakbondscontributie. 

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jurian Hennip, afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via het Klantcontactcentrum, tel.nr. 14 0182. 

Solliciteren op de functie van Juridisch Medewerker Handhaving
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. 
Stuur je CV en motivatie vóór 20 november 2018 via de sollicitatiepagina naar de afdeling P&O van gemeente Krimpenerwaard. Wij reageren dan zo snel mogelijk! 
 

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Medewerker Handhaving, Juridisch Medewerker, Juridisch Medewerker Ruimtelijke Ordening, Gemeentelijk Juridisch Medewerker Handhaving, Overheid, Gemeente
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Juridisch, Overheid