Beleidsadviseur veiligheid voor de Commissaris van de Koning

Beleidsadviseur veiligheid voor de Commissaris van de Koning
32 uur | Zwolle

Wil jij bijdragen aan het vormgeven van de rol van de Commissaris van de Koning (CdK) op het gebied van veiligheid? Wil jij je politiek-bestuurlijke kwaliteiten breder inzetten? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur Kabinet richt je je specifiek op de ondersteuning van de Commissaris van de Koning op zijn Rijkstaken inzake crisisbeheersing en veiligheid. Daarom vragen wij een beleidsadviseur met ervaring/affiniteit met Openbare orde en Veiligheid (OOV), crisisbeheersing en rampenbestrijding. Met de komst van de Veiligheidsregios is deze taak inhoudelijk veranderd, de CdK voert tweedelijns toezicht op de Veiligheidsregios. Samen met je Kabinetscollega adviseer je, over deze rol en verantwoordelijkheid in de richting van de VRs Twente en IJsselland. Je helpt mee deze taak van de Commissaris het beste vorm te geven en helpt dit te realiseren ten opzichte van gemeenten en Rijk. Het betreft zaken als de evaluatie van de Politiewet, ontwikkeling Landelijke Meldkamer, ontwikkelingen rondom vuurwerk, evaluaties grootschalige crises/incidenten, etc.
Daarnaast heb je een rol t.a.v. de Landelijke Risicokaart die in revisie is. Je fungeert als adviseur van de CdK op diens rol als toezichthouder op de kwaliteit van de door de gemeente verstrekte informatie en als opdrachtgever voor de verhoging van de technische prestaties van de Risicokaart. Het betreft hier een langdurig landelijk samenwerkingsproject, dat ook intern binnen provincie(s)verband de nodige afstemming vergt.
Tenslotte heb je een aantal algemene taken, zoals de voorbereiding van het jaarlijkse Rijksherenoverleg en advisering over bestuurlijke kwesties waar de commissaris vanuit diens verantwoordelijkheid, of op verzoek, bij betrokken wordt (inhoudelijke deel-voorbereiding van landelijke Kring van CdKs, Portefeuille-overleg CdK). En in het kader van de Ombudsfunctie van de CdK ondersteun jij bij individuele cases (contact/afstemming met inwoners die een klacht hebben ingediend, maar ook klachtenbehandelaars van andere organisaties). We zoeken een collega voor 32 uur per week.

Wat breng jij mee?
Wij vragen een opleiding op academisch niveau (Bestuurskunde, of Rechten) met minimaal 3 jaar ervaring in of met een ambtelijke of politieke organisatie op het terrein openbaar bestuur en of veiligheidsvraagstukken. Je bent goed op de hoogte van en hebt enig ervaring met ambtsinstructie commissaris van de Koning en de Wet veiligheidsregio's (Wvr). Je bent een generalist en hebt een breed inzicht in actuele maatschappelijke vraagstukken en je voelt je thuis in de wereld van het openbaar bestuur. Je bent goed in staat over het voetlicht te brengen welke rol de provincie heeft of zou moeten vervullen en welke bijdrage de commissaris vanuit haar verschillende rollen daaraan kan hebben. Je beschikt over strategische denkkracht in combinatie met oog voor realisatie van opgaven via ondermeer projecten/programmas. Jouw analytisch vermogen is sterk ontwikkeld. Je communiceert met gemak en bent in staat anderen aan je te binden. Je neemt als vanzelfsprekend het initiatief en staat stevig in je schoenen. Je onderhoudt een groot extern netwerk. Flexibele opstelling wat betreft onderlinge vervanging binnen team Kabinet.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 3.287,95 en maximaal 4.696,60 (schaal 11) bij een 36 urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.
De provincie Overijssel biedt je een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen, je hebt hiervoor een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB) van 5000,- per 5 jaar tot je beschikking. Samen met je collega's werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Bestuurs- en concernzaken, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Samen met je collegas ben je de verbindende schakel tussen bestuur, organisatie, partners en de inwoners van Overijssel.
De provincie Overijssel is een toonaangevende overheidsorganisatie met een volledig digitale beleidscyclus en een modern arbeidsvoorwaardenbeleid. Het provinciehuis is ingericht op basis van het Nieuwe Werken. Bij Bestuurs- en concernzaken bied je ondersteuning aan het bestuur en de Commissaris van de Koning, zodat zij op basis van goede en leesbare stukken hun besluiten nemen en rijkstaken uitvoeren. We zijn een provincie met een eigentijds bestuur, die werkt aan een krachtige economie in een prettige en veilige leefomgeving.
Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team.
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Eiko Smid, teamleider Kabinet, op 038 499 9337.
Je kunt solliciteren tot 30 november 2018 door te klikken op de sollicitatiebutton.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Overheid