Stafjurist

Stafjurist

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Functieomschrijving
We kunnen in Nederland vertrouwen op goede gezondheidszorg en jeugdhulp. Altijd, overal en voor iedereen. Dat willen we zo houden, ook voor volgende generaties. Daarom bewaakt en bevordert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de veiligheid en kwaliteit van de gezondheidszorg en jeugdhulp. Als stafjurist voor het Beleidsregieteam heb jij daarin een belangrijke rol.

Je informeert en adviseert het management over de beleidsjuridische aspecten van toezicht(beleid). Complexe onderwerpen van algemene, strategische en/of (politiek-)bestuurlijke aard voorzie jij van een gedegen advies. Daarnaast coördineer je adviesverzoeken en verzorg je de beleidsjuridische inbreng van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voor stukken van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan het parlement.

Het adviseren over en ontwikkelen en onderhouden van het relatiebeheer van de IGJ en het kerndepartement van VWS, behoort ook tot je takenpakket. Evenals het adviseren over het beleidsjuridische kader en ontwikkelingen in het toezicht. Tot slot bereid je politiek-gevoelige IGJ-standpunten voor.

Functie-eisen

 • Je hebt een academische opleiding rechtsgeleerdheid afgerond.
 • Je hebt ruime ervaring met (processen van) regelgeving en beleid op het gebied van volksgezondheid, gezondheidszorg en toezicht.
 • Je hebt een scherp politiek en bestuurlijk gevoel en een groot analytisch vermogen.
 • Je hebt een open communicatieve instelling, gericht op het gezamenlijk belang en het behalen van resultaten door samenwerken binnen de inspectie en breder binnen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 • Je hebt het vermogen om verschillende belevingswerelden met elkaar te verbinden en te versterken en het vermogen om ontwikkelingen te zien en daar effectief op in te spelen.
 • Je hebt een proactieve houding en kunt vanuit een adviesrol creatief en oplossings- en resultaatgericht functioneren in complexe situaties. Daarbij moet je enerzijds nauwkeurig zijn en anderzijds snel kunnen acteren.
 • Je bent advies-, communicatie-, coördinatie- en onderhandelingsvaardig, en kunt omgaan met tegengestelde belangen.
 • Je werkt gedegen en ontspannen, zowel zelfstandig als in teamverband.
 • Je bent organisatiesensitief, overtuigend en flexibel.
 • Je kunt goed samenwerken, netwerken, en plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.667 – Max. €5.450 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Een functiegericht assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 • Omdat je in deze functie met vertrouwelijke informatie werkt, vragen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties.
 • Om in dienst te treden heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig.

Digitaal solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid