Arbeidsjurist

Wil jij als Arbeidsjurist een duurzame bijdrage leveren aan het succes van onze organisatie? Verdiep jij je graag in complexe personele vraagstukken en ben jij in staat om in adviestrajecten strategisch advies te geven? Weet jij daarnaast jouw adviezen te verwoorden voor zowel management, directie als het bestuur?

 

Binnen de afdeling Managementondersteuning van de provincie Flevoland zijn wij binnen het cluster HRM op zoek naar een

Arbeidsjurist


De afdeling:
Deze positie valt binnen de afdeling Management Ondersteuning (MO). MO richt zich primair op het ondersteunen van het management, het directieteam en het bestuur. 
Vanuit een kaderstellende en adviserende rol initiëren en faciliteren wij veranderprocessen. Binnen de afdeling Managementondersteuning van de provincie Flevoland zijn wij binnen het cluster HRM op zoek naar een nieuwe collega. Het cluster HRM levert een proactieve bijdrage aan het realiseren van de doelen van de provinciale organisatie. Zij doet dit door vanuit haar regierol maatschappelijke opgaven, organisatie en mensen aan elkaar te verbinden. Het cluster HRM is een zichtbare partner voor gedeputeerde staten (GS), directie en managers en faciliteert en adviseert op gebied van HRM-vraagstukken. Het cluster opereert met een compact, (daad-)krachtig en professioneel team van medewerkers, die goed op elkaar zijn ingespeeld. 

Wat ga je doen:

 • Je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor complexe adviesaanvragen en projecten binnen het expertisegebied "arbeidsvoorwaarden en rechtspositie";
 • Je neemt als inhoudelijke deskundige deel aan in- en externe overlegorganen, daarbij ondersteun je eventueel de gedeputeerde en/of WOR bestuurder als strategisch adviseur (in relatie tot OR en GO).
 • Je ondersteunt de HR- accountmanagers en personeelsadviseurs met juridisch -, en arbeidsrechtelijk advies en zo draag je bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch HR beleid binnen onze organisatie.
 • Je ondersteunt hen met advies over individuele casuïstiek en zwaardere juridische procedures. Hierbij treed je zelfstandig op in het afhandelen van arbeidsrechtelijke zaken.
 • Je bent een sparringpartner voor het management voor personele aangelegenheden.
 • Je vervult een verbindende en inspirerende rol binnen het team en de organisatie waaronder het vakgenootschap van juristen.
 • Je vertegenwoordigt de provincie extern in provinciale werkgroepen die zich richten op het verder ontwikkelen van het interprovinciaal arbeidsvoorwaarden- en rechtspositiebeleid.


Geen dag is hetzelfde:
Wanneer je kiest voor het werken bij de provincie zul je merken dat geen dag hetzelfde is. Doordat je zelfstandig werkt heb je zelf de regie over je werkzaamheden. Een dag kan bijvoorbeeld beginnen met een overleg om 9 uur over een individueel dossier. Vervolgens volgen er overleggen in verschillende opgaven, waarin je meedenkt over beleid op het gebied van HRM of over een arbeidsvoorwaardenregeling die aangepast moet worden. 
Tussendoor komen er vragen over de wet op de ondernemingsraad of het overleg met de bonden. Ook de HRM adviseurs en de leidinggevenden komen geregeld langs om vragen te stellen. Het kan ook zo zijn dat je in bezwaar of (hoger) beroep de belangen van de organisatie op rechtspositioneel vlak vertegenwoordigt. Dit zorgt er voor dat een dag veelzijdig is, dynamisch maar van tevoren moeilijk te plannen. 

Wat breng jij mee:

 • Je hebt een WO opleiding Rechten afgerond en beschikt over ruime werkervaring op het vakgebied ambtenarenrecht en arbeidsrecht; In het openbaar bestuur, de provinciale organisatie en de daarmee samenhangende besluitvormingsprocessen weet je uitstekend je weg te vinden;
 • Naast uitstekende onderhandelingsvaardigheden beschik je over een sterk verbindend vermogen en heb je ervaring in de samenwerking met belangenorganisaties en vakorganisaties bij de vormgeving van organisatieveranderingstrajecten;
 • Als persoon ben je analytisch sterk, initiatiefrijk en een teamplayer;
 • Je kunt goed plannen, organiseren en coördineren;
 • Jij bent communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Daarnaast heb je ervaring met het geven van trainingen en vind je het leuk om kennis te delen;
 • Ingegeven door de komst van de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra) zijn wij op zoek naar een ervaren jurist met zowel kennis van het Ambtenarenrecht als het Arbeidsrecht.


Wat bieden wij jou:

 • Een 28,8-urige werkweek;
 • Een marktconform salaris in schaal 12 (min. €3.746,99 en max. € 5.352,83 o.b.v. een fulltime functie) en een goede pensioenregeling;
 • Een marktconform salaris in schaal 12 (min. €3.746,99 en max. € 5.352,83 o.b.v. een fulltime functie) en een goede pensioenregeling;
 • Je hebt de beschikking over een individueel keuzebudget (IKB) waardoor verschillende op geld te waarderen arbeidsvoorwaarden kunnen worden omgezet in een budget dat door jou vrij te besteden is;
 • Ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.


Meer informatie en reageren:
Ben jij die Arbeidsjurist die wij zoeken? Reageer dan vóór 25 november 2018 door je cv en motivatiebrief te mailen naar sollicitatie@flevoland.nl. Wil je eerst meer weten over deze vacature, neem contact op met Sylvia Nieuwenhuis, accounthouder cluster HRM tel. 0320- 265 463 of 06-31900491. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Juridisch, Partner