Vergunningverlener APV en bijzondere wetten

De Gemeente Baarn zoekt een enthousiaste medewerker die op een zakelijke wijze resultaten wil boeken voor Baarn en zijn inwoners. Binnen het team Ontwikkeling Ruimte en Omgeving zoeken wij een:

Vergunningverlener APV en bijzondere wetten
voor 36 uur per week

Jaarlijks worden er in Baarn veel vergunningen verleend. Initiatiefnemers willen graag snel worden geholpen. De gemeente zorgt, samen met haar partners, ervoor dat deze activiteiten veilig en met zo min mogelijk overlast voor anderen gebeuren. De basis voor de beoordeling van aanvragen ligt vast in onze APV.

Je bent onder meer verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden

  • Verlenen van vergunningen op het gebied van APV en Bijzondere Wetten.
  • Marktzaken: je bent contactpersoon voor de marktmeester.
  • Je bent aanspreekpunt voor de aanvrager van een vergunning en je verzorgt hem van informatie en advies. Jij voert regie op het proces van aanvraag tot het afgeven van de vergunning en stemt intern af met collega’s van de verschillende vakteams en extern met ketenpartners zoals de brandweer en de politie.
  • Leveren van input voor het opstellen van beleid.
  • Informatie verstrekken over wet- en regelgeving en procedures aan in- en externe partijen.


Wat vragen wij van je?

  • Je beschikt over hbo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur heb je een juridische- of bestuurskundige opleiding met goed gevolg afgerond.
  • Je hebt relevante ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je bent samenwerkingsgericht, klantgericht; kwaliteit staat hoog in het vaandel.
  • Je bent initiatiefrijk en denkt in oplossingen in plaats van in problemen en hebt ook een politieke antenne.
  • Je onderhoudt relevante contacten op het werkterrein (in- en extern).


Competentieprofiel
Als vergunningverlener opereer je continu in het spanningsveld van snelheid, klantvriendelijkheid, objectiviteit en zorgvuldigheid. Je behandelt de aanvragen van intake tot en met het opstellen van de beschikking. Je hebt veel direct contact met onze klanten: de aanvragers van vergunningen en voert de regie op aangevraagde vergunningen.

Wat bieden we je?
Wij bieden je een salaris, dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.376,- bruto per maand (schaal 8) bedraagt op basis van een 36-urige werkweek, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en goede opleidingsmogelijkheden.

Waar kom je te werken?
Onze compacte organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Ook zijn er korte lijnen met het gemeentebestuur en het management. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners en intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen.

Baarn ligt centraal in Nederland, aan de rand van de provincie Utrecht, in de regio Eemland. Samen met de kernen Eembrugge en Lage Vuursche vormt Baarn een gemeenschap waar we trots op zijn. De landschappelijke omgeving is prachtig en afwisselend. Baarn is aan de zuidkant omgeven door de fraaie bossen van de Utrechtse Heuvelrug, en met de kern het beschermde dorpsgezicht van Lage Vuursche. Aan de noordzijde strekt zich een wijds polderlandschap uit, doorsneden door de rivier de Eem.

Bij de gemeente Baarn zijn ruim 140 medewerkers in dienst. Om onze ambities te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig, die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoners en organisatie.

De organisatie is flink in beweging; loopbaan, mobiliteit, ontwikkeling en opleidingen zijn bij ons net zo belangrijk als de koffie, een goed gesprek met je leidinggevende en een goede werkomgeving. Wie bij ons werkt kan rekenen op steun van collega’s, een leidinggevende die faciliteert en een uitdagende werkomgeving. Regelmatig zijn wij op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: lef, samenwerken, klantgericht, transparant, betrouwbaar en flexibel. Kijk voor meer informatie op de website www.baarn.nl.

Belangstelling om te solliciteren?
Voor specifieke informatie over de functie kun je tot 7 december 2018 bellen met Jelmer Ridder, teammanager Ontwikkeling Ruimte & Omgeving, telefoonnummer 06-11830256.

Je sollicitatiebrief dient uiterlijk 7 december 2018 te zijn ontvangen. Selectiegesprekken worden in week 50 (10 december t/m 15 december) ingepland maar kunnen desgewenst ook eerder plaatsvinden.

Je kunt je cv en motivatiebrief richten aan het College van burgemeester en wethouders van Baarn, onder vermelding van vacaturenummer 18-22 en mailen naar: solliciteer@baarn.nl

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Beleidsmedewerker, Overig