Directiejurist

Nederlandse Zorgautoriteit heeft voor haar locatie in Utrecht een vacature voor een ervaren

 

Directiejurist

die onze bedrijfsvoering scherp houdt


Iedereen in Nederland heeft recht op goede zorg. Of het nu een kroon bij de tandarts is, de verzorging van een oudere die door Alzheimer niet langer thuis kan wonen of de behandeling van een sportblessure op de spoedeisende hulp. Dat vinden we belangrijk en we geven er jaarlijks 80 miljard euro aan uit. Tegelijk is de Nederlandse zorg een complex samenspel tussen aanbieders, verzekeraars, patiënten en cliënten, politiek en een divers veld aan belanghebbenden. 

Middenin dat krachtenveld staat de Nederlandse Zorgautoriteit. In het werk van de NZa is het belang van de burger de eerste prioriteit. Die moet erop kunnen vertrouwen dat er goede en betaalbare zorg beschikbaar is als hij of zij deze nodig heeft. Wij maken vanuit dat perspectief regels en houden toezicht op de zorg. Werken bij de NZa betekent afwisselend, soms spannend werk, waarbij je elke dag bezig bent met het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare zorg. 

De directie Informatie en Bedrijfsvoering
Bij de directie Informatie en Bedrijfsvoering (I&B) hebben de ruim 120 medewerkers één taak: zorgen dat de interne en externe klanten hun werk op de best mogelijke manier kunnen doen. Dat is een veelomvattende taak: van het zorgen voor een goede ICT-omgeving en het bieden van ondersteuning bij de informatievoorziening tot het bouwen van tools om ons werk efficiënt te ondersteunen; van het organiseren van facilitaire zaken tot het zorgen dat documenten goed vindbaar worden vastgelegd en gearchiveerd; en van het regelen dat er op een veilige manier data wordt ontvangen, opgeslagen en intern beschikbaar gesteld, tot het bouwen van tabellen waarmee zorgaanbieders en –verzekeraars het dbc-systeem kunnen gebruiken. En niet te vergeten, de directie heeft ook een informatielijn die allerlei vragen van burgers, zorgprofessionals en zorgverzekeraars over onze regels beantwoordt. 

Hoe ziet je werk als directiejurist eruit?
Jij geeft je collega’s van I&B juridisch advies over een breed scala aan onderwerpen. 
Geen dag is voor jou dan ook hetzelfde. Zo adviseer je ons bijvoorbeeld over (Europese) aanbestedingen, onderhandelingen met leveranciers, het afsluiten van contracten en over geschillen bij de uitvoering van contracten en ben je betrokken bij het opstellen van samenwerkingsprotocollen. Ook speel je een belangrijke rol bij de privacy- en informatiebeveiliging binnen onze organisatie en waak je over het rechtmatig gebruik van persoonsgegevens door de NZa. 

Met vragen over de AVG, de Archiefwet en andere relevante Europese en Nederlandse wetgeving op het gebied van bedrijfsvoering kunnen we bij jou terecht. En jij bent voor ons de linking pin tussen de collega’s van de unit Juridische Zaken en externe juridisch adviseurs. Aldus werk je samen met je collega’s aan het vormen van beleid van de directie I&B op bij voorbeeld het gebied van sourcing strategie, AVG en bijvoorbeeld informatiebeveiliging. 

Wat biedt de Nederlandse Zorgautoriteit jou?
Werken middenin de zorg, bij een organisatie die regelmatig in de schijnwerpers staat. Een veelzijdige functie, met veel eigen verantwoordelijkheid, waarin beleidsinhoudelijke en juridische aspecten samenkomen. De directie I&B is dit jaar gestart met een ontwikkeling gericht op meer samen werken met en meer focus op de business. Daarbij zijn niet alle paden al uitgestippeld en is er ruimte voor eigen invulling. 

En verder:

  • Een functie voor 36 uur per week met een salaris van maximaal € 5.450 (schaal 12 BBRA). Daar komen nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering bij.
  • Een aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals de mogelijkheid om compensatieverlof op te bouwen en opleidingsmogelijkheden.
  • Een moderne werkplek in Utrecht in de nabijheid van zowel OV als snelwegen.

Wat breng je mee?
Je bent scherp en kritisch als het gaat om de juridische inhoud van het werk. Je kunt creatief en flexibel meedenken over vraagstukken en je verdedigt je standpunt met verve. Dankzij je uitstekende communicatieve vaardigheden gaat je dat ook makkelijk af. 

Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde wo-opleiding op het gebied op het gebied van recht, bijvoorbeeld bestuursrecht of economisch recht.
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring. Kennis en ervaring met de privacyregelgeving is een pré.
  • Affiniteit met de juridische aspecten van databeheer.
  • Ervaring met de non-profit sector.


Meer weten?
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Guus Sjouke, directeur I&B. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 030 2857903. 

Solliciteren op de functie van Directiejurist
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Omdat je in deze functie met vertrouwelijke gegevens werkt, vragen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties en heb je om in dienst te treden een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ nodig. 

Sluitingstermijn
Omdat wij het belangrijk vinden om de allerbeste match te vinden, hanteren we in onze procedures geen sluitingstermijnen. Dat betekent dat we de vacature pas sluiten als we een goede kandidaat hebben gevonden. Als je meer informatie wilt over de stand van zaken van een procedure, kun je contact opnemen met onze recruiter Kim Hooijmans bereikbaar op khooijmans@nza.nl of via 030 – 296 81 11. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Bestuursrecht, Economisch Recht, Jurist, Directiejurist, Juridisch Adviseur, Juridisch Consultant, WO, vacature Utrecht
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch, Jurist