Juridisch Medewerker Veiligheid, Toezicht en Handhaving

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Team procesuitvoering is op zoek naar een juridisch medewerker Veiligheid, Toezicht en Handhaving (VTH) op het gebied van Wabo vergunningen in stadsdeel Noord.

Ben jij klaar om als ervaren professional ons team te versterken?

De functie

Team Procesuitvoering maakt onderdeel uit van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving binnen de bestuurscommissie Amsterdam-Noord. Binnen het team zijn juridisch medewerkers werkzaam die juridische ondersteuning bieden aan de teams Wabo vergunningen, Apv-vergunningen en toezichthouders. De ondersteuning bestaat uit advisering bij complexe of gevoelige handhaving- en vergunningdossiers op het gebied van bouwen, strijdig gebruik, brandveiligheid, horeca, evenementen, openbare ruimte en milieu.

Daarnaast verzorgt het team handhavingsbesluiten en overige aanschrijvingen. Van jou wordt verwacht dat je voor een groot deel van de tijd jouw juridische kennis en ervaring gaat inzetten om hoofdzakelijk team Wabo-vergunningen te ondersteunen.
 

Je komt te werken in een dynamische organisatie waarin flexibel en breed gewerkt wordt. Primair geef je juridische ondersteuning aan team vergunningen (Wabo en ruimtelijke ordening), waaronder ook vertegenwoordiging in bezwaar en Bibob-toetsen valt. Daarnaast wordt je als juridisch medewerker bij team Procesuitvoering VTH-breed ingezet op o.a. juridische handhavingsdossiers op het gebied van Wabo, milieu en horeca en ondersteun je medewerkers vergunningen en toezichthouders bij complexe en omvangrijke dossiers.

Ook kan je ingezet worden op stedelijke projecten.

Werkzaamheden

 • Het juridisch ondersteunen van de medewerkers van team (omgevings)vergunningen bij hun werkzaamheden, hoofdzakelijk op het gebied van Wabo;
 • Verzorgen van het juridische handhavingsproces op o.a. het gebied van Wabo,
 • Bouwbesluit 2012, Huisvestingswet, milieu, horeca en evenementen (bijv. het opstellen van waarschuwingsbrieven, aanschrijvingen in handhavingszaken, zienswijzen behandelen en eventueel horen van overtreders, bewaken van afhandeltermijnen);
 • Je bewaakt desgewenst de kwaliteit van correspondentie, besluiten en stukken van Wabo-coördinatoren;
 • Het fungeren als vraagbaak voor medewerkers vergunningen en toezichthouders;
 • Behandelen zienswijzen in uitgebreide Wabo-procedures,
 • Opstellen verweerschriften en optreden als vertegenwoordiger van het bestuur bij bezwaarprocedures;
 • Deelnemen aan multidisciplinaire overleggen;
 • Meewerken aan het uitvoeren van beleidsmatige vraagstukken en stedelijke projecten.

Wij vragen

 • Een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als juridisch medewerker in een soortgelijke functie;
 • Gedegen actuele kennis van de Awb, Wabo, Wro, Wet Bibob, Erfgoedwet, Huisvestingswet en aanverwante wetten;
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van milieu, horeca, APV en andere lokale regels is een pré;
 • Ervaring in het vertegenwoordigen van het bestuur bij Wabo-bezwaarzaken;
 • Ervaring met politiek bestuurlijke besluitvorming;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Competenties

 • Je legt makkelijk contact met mensen van verschillende niveaus en kunt goed samenwerken;
 • Je bent een initiatiefrijk en proactief persoon;
 • Je bent resultaatgericht;
 • Je hebt goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Je bent communicatief sterk;
 • Je bent stressbestendig en in staat snel beslissingen te nemen.

Wij bieden

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.795,- en maximaal € 4.225,- bruto per maand (salarisschaal 10) op basis van 36 uren per week.
 • De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan o.a. uit opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en per 1 januari 2017 het Individueel Keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget. Je kunt bijvoorbeeld zelf beslissen wanneer je het budget wil laten uitbetalen en hoeveel extra verlof je nodig hebt.

De organisatie

De gemeente Amsterdam wil graag voor klanten op een eenduidige manier werken en diensten verlenen. Dit geldt ook voor de zeven afdelingen Vergunningen Toezicht en Handhaving die zijn ondergebracht bij de stadsdelen. Vanuit jouw plek, bij een van de stadsdelen, werk je met het gezicht naar buiten en met meer aandacht voor wat er in de gebieden speelt. De stadsdelen kennen nog wel een ieder een eigen organisatie met specifieke opgaven in de verschillende gebieden maar medewerkers kunnen flexibel, stadsbreed, ingezet worden.

Noord

Noord is een van de gebieden in Amsterdam waar de komende 8 jaar bijna 12.000 woningen extra worden gebouwd. Dat gebeurt in gebieden waar voorheen de (scheepsbouw) industrie de boventoon voerde maar waar nu alle ruimte voor woningbouw en stedelijke functies is ontstaan. Ook rond de stations van de noord-zuidlijn wordt fors gebouwd. Het team procesuitvoering geeft juridische, administratieve en financiële ondersteuning aan de afdeling VTH. Het team bestaat uit 5 juridische medewerkers, 4 medewerkers ondersteuning, 1 informatie analist en 1 medewerker bedrijfsvoering.

Sollicitatieprocedure

Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 30 december 2018 door te klikken op de sollicitatiebutton. 

Het sollicitatiegesprek zal plaatsvinden met een teamleider en een vertegenwoordiging van de afdeling.

Vragen over deze vacature

Neem voor meer informatie over de functie of procedure contact op met Ahmed Ballafikth, senior jurist, bereikbaar via telefoonnummer: 020-252 9965 of per mail: a.ballafkih@amsterdam.nl

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Juridisch Medewerker Veiligheid, Toezicht en Handhaving, Juridisch Medewerker, Veiligheid, Toezicht, Handhaving, Juridisch, Legal, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Juridisch, Jurist