Bedrijfsjurist | Arnhem

Bedrijfsjurist | Arnhem
Vakgebied: (Team) Management Opleidingsniveau: WO Locatie: Landelijk

De energietransitie is in volle gang. Dat maakt de energiesector tot een dynamische werkomgeving. Wil jij die bijdrage leveren die ervoor zorgt dat bedrijfsactiviteiten van Alliander binnen de juridische mogelijkheden optimaal (kunnen) worden uitgevoerd?

Wat houdt de functie in?
De afdeling Juridische Zaken (JZ) van Alliander is verantwoordelijk voor de juridische aangelegenheden van alle onderdelen van Alliander. De afdeling bestaat uit een team van 18 collega’s, gegroepeerd in twee clusters, te weten JZ Corporate en JZ Liander. Voor het cluster JZ Liander zoeken wij een nieuwe ervaren jurist.

Jij bent de vanzelfsprekende gesprekspartner voor een breed scala aan juridische vraagstukken. Jouw bijdrage zorgt er voor dat de bedrijfsactiviteiten van Liander binnen de juridische mogelijkheden optimaal (kunnen) worden uitgevoerd. Je verleent daartoe gevraagd en ongevraagd juridisch advies. Je behandelt (complexe) bedrijfsjuridische aangelegenheden op het gebied van energierecht, contractenrecht, aansprakelijkheid, enzovoort. Verder houd je ontwikkelingen bij in relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie, je verleent bijstand bij geschillen en schakelt zo nodig externe juridische adviseurs in.

Wat vragen we van je?
Je bent als jurist een gedegen gesprekspartner en adviseur. Je kunt je inleven in de ander en hebt een goed beeld van de diverse belangen van je klanten. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en bent een integere en flexibele professional met een oplossingsgerichte en pro actieve instelling. Je bezit uitstekende communicatieve en vaardigheden en bent gewend diplomatiek en doelgericht te werk te gaan.
Verder beschik je over:

  • Een afgeronde WO opleiding Nederlands recht;
  • Minimaal 5 jaar ervaring in advocatuur en/of bedrijfsleven;
  • Ervaring in de energiesector (netbeheer) en/of affiniteit met werken in een gereguleerde omgeving.


Wat bieden wij je?
Een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij in schaal 11 (max €6525,- euro obv 38uur). Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. Hierbij meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Waar ga je werken?
Alliander is een netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie. 

Netbeheerder Liander is het grootste bedrijf binnen de Alliander groep. Wij leggen en beheren elektriciteit- en gasnetten, verzorgen aansluitingen en maken het transport van energie mogelijk in Noord Holland, Gelderland, Flevoland, Friesland en een deel van Zuid Holland. Wij komen tot in de meterkast van ongeveer 3 miljoen woningen en bedrijven. We zijn geen energieleverancier, maar maken het mogelijk dat anderen energie kunnen leveren. Meestal merk je dus helemaal niets van ons. Je drukt op het lichtknopje of zet de verwarming aan. Wij zorgen dat het werkt.

Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur

Contactinformatie
Standplaats: Arnhem Bellevue
Uiterste reactiedatum: 12 december 2018
Gesprekken worden gevoerd op: 7 en 8 januari 2019

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Erwin Menkehorst, via telefoonnummer +31 6 21 880780 of erwin.menkehorst@alliander.com

Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Margriet Hendriks, Senior Corporate Recruiter, via margriet.hendriks@alliander.com

Wil je direct solliciteren, upload dan je curriculum vitae en een duidelijke motivatie via de ''Solliciteer'' button.

Screeningbeleid
Alliander screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma's, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Energie/Water/Afval, Bedrijfsjurist