Ervaren jurist omgevingsrecht

Ter versterking van ons team zoeken wij een jurist omgevingsrecht, die boegbeeld wilt worden van ons omgevingsrecht-team.

AT Osborne Legal Services

Met AT Osborne Legal Services leveren wij juridische consultancy- en advocatuurdiensten. Onze werkwijze is uniek: onze juristen werken samen met de andere (project)managers en consultants van AT Osborneaan complexe vraagstukken. Zo kunnen klanten sneller, efficiënter en beter hun ruimtelijke ambities realiseren. Of het nu gaat om de bouw van een nieuw ziekenhuis, de verduurzaming van industriële complexen, de aanleg van nieuwe infrastructuur, de realisatie van een windturbinepark of de ontwikkeling van de nieuwe Omgevingswet, wij kennen de mogelijkheden die het recht biedt voor de succesvolle realisatie van projecten.

Wat ons anders maakt, is dat wij verbindingen leggen, tussen betrokken partijen, tussen discplines, tussen plannen en praktijk en tussen de klant en ons. Wij zijn vasthoudend, omdat wij uit ervaring weten dat voor elk vraagstuk een oplossing is. Hoe ver deze soms ook te zoeken lijkt in de dagelijkse, weerbarstige praktijk.

Competenties

Je hebt circa tien jaar relevante ervaring op het gebied van het omgevingsrecht als adviseur of advocaat. Je bent een pragmatisch en hands-on jurist. Je klanten zijn voornamelijk gemeenten en/of provincies, die je adviseert over omgevingsrechtelijke vraagstukken (bestemmingsplannen, verordeningen, structuurvisies en andere beleidsprogramma’s). Je hebt interesse in duurzame gebiedsontwikkeling, energietransitievraagstukken en/of circulair bouwen. 

Je hebt het in je boegbeeld te zijn, zowel intern als extern, van ons omgevingsrecht-team. 

Je bent actief in relevante netwerken, en weet daar ook business uit te genereren. Ervaring met het opereren op het snijvlak van beleid en uitvoering is een pre.

Jouw werkzaamheden

Vanuit ons team Legal Services houd je je bezig met zowel het huidige als het toekomstige recht. Je bereidt onze publieke klanten bijvoorbeeld voor op de komst van de nieuwe Omgevingswet. Zo adviseer je provincies en gemeenten over hoe zij hun duurzaamheidsambities juridisch uitvoerbaar kunnen maken. Je organiseert de daartoe benodigde aanpak en adviseert over de concrete invulling van bijvoorbeeld de benodigde omgevingsvisies en omgevingsplannen. Daarnaast adviseer je klanten en andere adviseurs binnen AT Osborne over de inzet van ruimtelijke instrumenten in het huidige recht, zoals bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen. Ook lever je een bijdrage aan onze integrale adviezen om (grootschalige) gebiedsontwikkelingen mogelijk te maken. Naast je vakinhoudelijke werk heb je ook oog voor je omgeving. Als boegbeeld van ons omgevingsrecht-team zorg je dat je zichtbaar bent in relevante (social) media.

Wat bieden wij?

Naast inspirerende collega’s en uitdagend werk, helpen wij je graag bij je persoonlijke ontwikkeling. Al onze juristen nemen daarom deel aan onze eigen Academy. Deze bevat een inhoudelijke kennismaking met andere disciplines zoals projectmanagement, audits en evaluaties en geld in projecten. Verder bepalen jouw eigen kennis, ervaring en ambities in grote mate welke opdrachten je uitvoert en welke opleidingen en trainingen je volgt. Dit wordt jaarlijks met je afgestemd. Ons bureau scoort hoog op servicegerichtheid, innovatie, maatschappelijk verantwoord werken en financiële prestaties. Wij hebben ons onlangs voor de tweede keer op rij onderscheiden als één van de Best Workplaces (Great Place to Work, 2018).

Meer weten of solliciteren?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met mr. Femke Rasenberg via telefoonnummer (035) 543 43 43. Als je in aanmerking wilt komen voor deze functie, stuur dan een reactie (door het indrukken van de solliciteerbutton) o.v.v. ‘Ervaren jurist omgevingsrecht’ met:

  • CV;
  • Een brief of een korte video waarin je toelicht wat jou motiveert, wat je uniek vindt aan jezelf en waarom je geschikt bent voor deze functie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Jurist, Juridisch