Jurist Toezicht en Handhaving

De gemeente Urk heeft veel ambitie en is volop in ontwikkeling.
Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van

Jurist Toezicht en Handhaving
18-24 uur | Urk

Ben jij een allround en zelfstandig jurist met passie voor je vakgebied? Sta jij voor het bevorderen van de leefbaarheid en ben jij creatief in het vinden van oplossingen? Reageer dan op deze functie!

Jouw bijdrage aan onze ambities
Als Jurist Toezicht en Handhaving heb je veel contact met in- en externe partijen; de gemeente, verzoekers om handhaving en overtreders. Het opstellen van waarschuwingen, vooraankondigingen en lastgevingen in het kader van regelgeving op het gebied van Wabo, Wro, Bouwbesluit, APV en bijzondere wetten is voor jou geen probleem. Je fungeert als vraagbaak voor collega’s. Het delen van relevante ontwikkelingen op jouw werkterrein met collega’s en in specifieke situaties met het management en het bevoegd gezag behoort ook tot jouw takenpakket. Je draagt bij aan het opstellen van beleid en uitvoeringsprogramma’s. Tot slot vertegenwoordig je de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures.

Wat breng je mee

 • Je bent in het bezit van een relevant Hbo-diploma.
 • Je beschikt over goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt kennis van en ervaring, bij voorkeur tenminste 2 jaar, met juridische bestuursrechtelijke handhavingsprocedures op de eerder genoemde rechtsgebieden.
 • Je bent resultaat- en servicegericht.
 • Je hebt overtuigingskracht en politieke sensitiviteit.
 • Je bent flexibel, stressbestendig en kunt goed samenwerken.

Wat wij je bieden

 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een salaris op schaal 9 (max. € 3.805,00 bruto bij 36 uur per week) en een individueel keuzebudget van 17,05% over het bruto maandsalaris. Het betreft een nieuwe functie, deze zal worden voorgelegd voor functiewaardering.
 • Werken in een collegiaal team.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.
 • Een tijdelijke aanstelling bij de Gemeente Urk voor de duur van 1 jaar met een reëel perspectief op een vaste aanstelling.

Heb je interesse?
Een assessment maakt deel uit van de procedure. Medewerkers die in dienst komen van de gemeente Urk overleggen een positieve verklaring omtrent het gedrag en worden beëdigd. Fred Brouwer (leidinggevende) of Lub Ras (juridisch beleidsmedewerker) verstrekken je graag inlichtingen over deze functie. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 0527-689868.

Sollicitatie
Jij voelt je aangesproken door deze boeiende functie? In dat geval kun je tot uiterlijk 3 januari 2019 je motivatiebrief met cv per e-mail versturen door te klikken op de sollicitatiebutton.
De gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 10 januari 2019. We verzoeken kandidaten hier rekening mee te houden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Jurist Toezicht en Handhaving, Jurist, Recht, Legal, Handhaving, Overheid, Gemeente, Vacature Urk


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Gemeente, Jurist, Juridisch, Overheid