Jurist aanbestedingsrecht

Samen aan de slag, in Limburg bereiken we meer!

Werken bij de Provincie Limburg


De juridische kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming en uitvoering binnen onze provincie Limburg is vanzelfsprekend hoog. En dit willen we graag zo houden. Daarom zoeken we een daadkrachtige en zelfstandige jurist aanbestedingsrecht die ons ondersteunt en adviseert bij juridische vraagstukken over aanbestedingen en contracten. 

Jij past op deze fulltime functie als je bij alles wat je doet zowel de juridische kaders als de provinciale belangen scherp in het oog houdt. Ook heb je de overtuigingskracht om jouw adviezen op een klantvriendelijke en effectieve manier te brengen en daardoor mensen mee te krijgen. 

Over het cluster Juridische Zaken en Inkoop
Het cluster Juridische Zaken en Inkoop is als het ware het ‘juridische brein’ van de provincie Limburg. Bij programma’s en projecten leveren wij de juridische expertise aan het bestuur. Zo helpen we de efficiency en flexibiliteit van de provincie te vergroten. Binnen dit cluster ben je flexibel inzetbaar voor een grote diversiteit aan juridische werkzaamheden, waarbij je actief samenwerkt en kennis en informatie deelt met je collega’s. Daarnaast fungeer je als vraagbaak voor alle voorkomende activiteiten op juridisch gebied. 

Over jouw rol In jouw rol als jurist aanbestedingsrecht ben jij de drijvende kracht achter het:

 • controleren, beoordelen en verbeteren van te publiceren stukken vanuit het oogpunt van risicobeheersing.
 • aansturen van de afhandeling van ingediende klachten of bezwaren uit de markt.
 • ontwikkelen van een ondersteunend instrumentarium voor de juridische processen.
 • adviseren over verdere kwaliteitsverbeteringen en standaardisatie.
 • bevorderen van organisatiebrede kennisontwikkeling en informatie-uitwisseling op juridisch gebied.


Over jou
Voor deze vacature jurist aanbestedingsrecht breng je daadkracht en een goed ontwikkeld gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen mee. Bovendien is het van belang dat je:

 • een academische opleiding rechten hebt afgerond.
 • op zijn minst 3 jaar werkervaring hebt op het gebied van aanbestedingsrecht binnen een overheidsorganisatie.
 • zowel op ambtelijk als op bestuurlijk niveau helder communiceert.


Daarnaast beschik je over uitstekende adviesvaardigheden, overtuigingskracht en een open, klantvriendelijke instelling. Je bent accuraat en betrouwbaar. Verder kan je goed omgaan met vertrouwelijke informatie, met weerstand en met deadlines. Plannen en organiseren gaat je ook prima af. Je bent energiek en verbindend, pragmatisch ingesteld en zelfstandig werkend. 

Over de arbeidsvoorwaarden 
Bij deze zelfstandige en afwisselende baan (1,0 fte) is het brutomaandsalaris € 3.287,60 tot € 4.696,60. 

Dit salaris is ingedeeld in schaal 11 en afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring en exclusief het Individuele Keuze Budget (IKB). Het IKB binnen de provincie Limburg is circa 22% van jouw salaris. Hierin zijn onder andere het vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%) opgenomen. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris. Zo kan je elke maand keuzes maken die op dat moment het beste bij je individuele behoeften passen en zo jouw maandelijkse inkomen actief beïnvloeden. 

Over jouw sollicitatie
Deze ontvangen we graag vóór 21 december 2018 via solliciteren@prvlimburg.nl. Wil je jouw sollicitatie richten aan het college van Gedeputeerde Staten, Personeel en Organisatie en het vacaturenummer 2018JZ05 erbij vermelden? 

In verband met de feestdagen zal de brievenselectie plaatsvinden in week 2 van 2019. 

Eerst meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Nathalie Ploem, clustermanager Juridische Zaken en Inkoop via 06 - 50 21 40 18 of met Monika Pörteners, senior jurist, via 06 - 52 73 58 41. 

Overige informatie
Medewerkers van de provincie Limburg en de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Ben jij een medewerker van 1 van deze 4 organisaties? Voel je vrij om op interne vacatures bij de genoemde organisaties te reageren. Je hebt hierbij dezelfde status als die van interne kandidaten. 

Ben je een oud-medewerker van de provincie Limburg, die in het kader van de vorming Regionale Uitvoeringsdienst Limburg bij de provincie Limburg geldt als interne kandidaat? Ook dan kan je reageren en heb je dezelfde status als die van de interne kandidaat. 

Ook goed om te weten:

 • voor deze functie geldt het risicoprofiel integriteit.
 • een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • in de laatste fase van de procedure wordt een vertegenwoordiging van het cluster ingeschakeld.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid