Jurist gezondheidsrecht, ondernemingsrecht en contractrecht

Jurist gezondheidsrecht, ondernemingsrecht en contractrecht
32-36 uur

Jouw functie binnen onze afdeling
Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) behoort al decennia tot de absolute wereldtop in de unieke verbinding van zorg en onderzoek die voor kankerpatiënten het verschil maakt. Werken bij het AVL betekent werken bij een befaamd onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet. Het AVL koos meer dan 100 jaar geleden al voor de grensverleggende weg door onderzoek en specialistische zorg samen te voegen met één scherp gedefinieerd doel: de beste behandelingen bieden aan patiënten. Deze mentaliteit is terug te vinden in alle lagen van de organisatie en vertaalt zich in een menselijke aanpak. Het Antoni van Leeuwenhoek is een groeiende organisatie. Tegelijkertijd spreken we de wens uit om de focus te houden op persoonlijke benadering van de patiënt en de kleinschaligheid: bij ons staat de patiënt, en wat hij of zij ervaart, centraal.

Onze organisatie werkt in toenemende mate samen met andere (academische) zorgaanbieders op het gebied van behandeling van en wetenschappelijk onderzoek naar kanker, zowel in Nederland als ook daarbuiten. Daarbij streeft het AVL naar duurzame samenwerkingsrelaties. Het AVL is vooruitstrevend en wil voorop lopen in het ontwikkelen van nieuwe behandelingen als verzekerde zorg. De externe omgeving kenmerkt zich door toenemende concurrentie als gevolg van een nieuwe verdeling van het oncologische veld binnen Nederland. Tegelijkertijd neemt in de markt de druk op budgetten toe en is kostenefficiency een belangrijk thema. Tegen deze achtergrond is het aantal concrete juridische vraagstukken toegenomen, die om een praktische en pragmatische oplossing vragen. Voor de stafafdeling van de Raad van Bestuur zoeken wij een jurist met expertise op het ondernemingsrecht en contractrecht. Bij de stafafdeling van de Raad van Bestuur werken beleidsmakers, een interne auditor, klachtenfunctionarissen, een jurist (gezondheidsrecht; in het bijzonder vraagstukken rondom patiëntenrechten, medisch-wetenschappelijk onderzoek, medische aansprakelijkheid, klacht- en tuchtrecht), ambtelijke secretarissen van diverse commissies en het secretariaat van de Raad van Bestuur. De afdeling staat onder leiding van de secretaris Raad van Bestuur, die ook jurist is.

Wij vragen van je te adviseren over uiteenlopende juridische vragen en juridische documenten te beoordelen en op te stellen op het terrein van het gezondheidsrecht en specifieker gericht op ondernemingsrecht en contractrecht. Te denken valt aan contracten met zorgverzekeraars, contracten en self assessments voor samenwerking- en netwerkvorming met andere zorgaanbieders, begeleiden van NZA en ACM meldingen, opstellen van reglementen, schrijven van voorlichtingsmateriaal, volgen van Europese en Nederlandse wet- en regelgeving op relevante ontwikkelingen voor het AVL. Het is een hands-on functie waarin je juridische vragen zelfstandig oppakt en tegelijkertijd nauw samenwerkt met andere collega’s. Je draagt actief bij aan het doel om het juridische werk goed aan te laten sluiten bij strategische ontwikkelingen en het beleid van de organisatie en adviseert hierover. Je fungeert als sparringpartner voor de secretaris Raad van Bestuur en als vraagbaak voor en adviseur van de Raad van Bestuur en managers van de organisatie.

Jouw profiel
Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking. 

  • Je beschikt over een afgeronde academische juridische opleiding met specialisatie ondernemingsrecht.
  • Een opleiding in de advocatuur strekt tot aanbeveling.
  • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in opstellen en beoordelen van contracten.
  • Je beschikt over kennis en ervaring op het brede terrein van het ondernemingsrecht (waaronder mededingingsrecht, rechtspersonenrecht, wet bescherming persoonsgegevens ea.).
  • Ervaring in de ziekenhuiszorg is een pre.
  • Jouw aanpak bij juridische vraagstukken is van nature pragmatisch en oplossingsgericht.
  • Je bent een ervaren onderhandelaar, waarbij je rekening houdt met bestaande (duurzame) contractuele relaties.
  • Je bezit een dienstverlenende instelling en herkent jezelf in de competenties ondernemend, daadkrachtig en flexibel.
  • Vanzelfsprekend beschik je over goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden.


Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Het betreft een dienstverband voor een jaar, waarbij de basis voor jouw arbeidsvoorwaarden conform de cao ziekenhuizen is. Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 3.490,- en € 5.257, - bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 65. Daarnaast maakt een vaste eindejaarsuitkering van 8.33% van het jaarsalaris en 8.33% vakantiegeld onderdeel uit van de secundaire voorwaarden.

Interesse?
Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met de vacaturehouder Ineke Kooistra, Secretaris Raad van Bestuur, bereikbaar op telefoonnummer (020)- 512 2866. Voor meer informatie over onze organisatie kan je kijken op www.werkenbijavl.nl.

Je kunt tot 31 december 2018 reageren op deze vacature via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Juridisch medewerker, Jurist