Juridisch adviseur bestuursrecht

Als collectief vormt VvAA de stem en steun van zorgverleners in Nederland. In 1924 gestart door drie artsen die vonden dat ze samen sterker stonden, is de organisatie inmiddels uitgegroeid tot een collectief van ruim 120.000 leden.

Gezamenlijk laten we onze stem horen op zorgbrede onderwerpen als bezieling in de zorg, vrije artsenkeuze en vermindering van bureaucratie. Hiernaast ondersteunt VvAA individuele leden en hun zorgondernemingen in de vorm van kennisdeling, advies, ontwikkeling, verzekeringen en andere beroepsspecifieke dienstverlening. Afgestemd op hun situatie en mede ontwikkeld door en voor zorgverleners. Werken bij VvAA betekent dat je er mede voor zorgt dat zorgverleners er écht kunnen zijn voor hun patiënten. Welke rol je bij ons ook vervult. Daarom zijn we allemaal Ledenadviseur. Ons hoofdkantoor zit in Utrecht en is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer. Kijk op vvaa.nl/werken-bij voor meer informatie.

De afdeling

VvAA staat al ruim 90 jaar medici en paramedici ter zijde met alles wat ze nodig hebben buiten de spreek- en behandelkamer. Bij VvAA Juridisch advies & rechtsbijstand (JAR) werken meer dan 40 specialisten van het recht in de gezondheidszorg. Nergens vind je zo’n bundeling van kennis over de gezondheidszorg als hier. Onze leden vertrouwen al decennia voor de meest impactvolle zaken (gezondheidsrecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht in de zorg) op de expertise van VvAA’s juristen. Kritisch als ze zijn, doen ze dat niet zomaar. In de behandeling van tuchtzaken zijn we zelfs marktleider. Als geen ander kunnen we zaken collectief aanpakken, omdat we beroepsgroepoverstijgend werken en veel vergelijkbare zaken behandelen. Dat doen we vanuit de inhoud, gericht op de relatie en met lef.

Wat ga je doen?

• Je werkt vanuit je hoofdspecialisme bestuursrecht.
• Je legt er eer in om te zorgen voor gedegen (juridische) oplossingen, een hoge ledentevredenheid en de onberispelijke reputatie van VvAA in de markt voor recht in de zorg.
• Je behandelt niet alleen zaken die onder de dekking van de verzekering vallen, maar doet ook betaald werk. De opdrachten daarvoor haal je binnen doordat je je kennis deelt met leden door publicaties en presentaties waarmee je de goede reputatie van VvAA bevestigt. 
• Je hebt actuele kennis van juridische ontwikkelingen en vraagstukken via dat netwerk. 
• Je verleent juridische ondersteuning en geeft maatwerkadvies aan collega-adviseurs (binnen VvAA) dat erop is gericht dat we een breder productassortiment aanbieden.

Wat vragen wij van jou?

• Allereerst ben je een ondernemende jurist die er alles aan wil doen om onze leden hun werk te laten doen en ze te ontzorgen van alle zaken die daarvan afleiden.
• Je lost juridische vraagstukken zo pragmatisch mogelijk op.
• Je bent vraagbaak binnen de eigen afdeling.
• Je werkt samen in hecht team, waarbij je je eigen taak volbrengt en collega’s steunt zodat zij hun individuele en teamdoelen halen.
• Met plezier en enthousiasme werk je mee aan het verder uitbouwen van VvAA.
• We zoeken een solide jurist(e) die vooral ervaring heeft met ruimtelijk bestuursrecht. Je werkt zelfstandig, beheert je eigen dossiers en geeft richting aan de cliënt en zijn zaak. Je adviseert over de oplossing van uiteenlopende bestuursrechtelijke geschillen en zo nodig voer je procedures bij de rechtbank en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Daarnaast heb je:

• de studie Nederlands Recht (wo) afgerond, bij voorkeur in de richting bestuursrecht;
• minimaal vijf jaar aantoonbaar relevante werkervaring;
• proceservaring in het bestuursrecht;
• een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift;
• goede communicatieve vaardigheden;
• een ondernemende en marktgerichte houding;
• bij voorkeur kennis van/ervaring in huurrecht, burenrecht en/of bouwrecht.

Wat bieden wij jou?

We hebben je bij VvAA veel te bieden, zoals een informele, professionele omgeving. Als ledenorganisatie en dienstverlener opereren we in het hart en in de actualiteit van de gezondheidszorg. We staan in dienst van meer dan 120.000 professionals in de Nederlandse zorg, van medici en paramedici tot studenten en zorginstellingen. Een dynamisch werkveld is dus ook gegarandeerd. Verder geven we je graag alle ruimte om te laten zien wat je waard bent en jezelf én onze dienstverlening verder te ontwikkelen. VvAA kent flexibele werktijden en een dertiende maand. Ook verdien je een goed salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je bellen met mr. Onno Wilkens, senior jurist,  06 10 03 53 02.
Heb jij net als wij hart voor de zorg én een scherp juridisch oog? En wil je bijdragen aan het succes van onze leden? Reageer dan via naastgelegen ‘solliciteer’-knop.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Juridisch