Senior jurist bij Waterschap Rijn en IJssel (2 vacatures)

Leeuwendaal zoekt voor Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem een senior jurist, 2 vacatures voor een oplossingsgerichte en communicatief sterke teamspeler

Over Waterschap Rijn en IJssel

Het Waterschap Rijn en IJssel (hierna: het Waterschap) is een duurzame, vernieuwende organisatie. Zij heeft de belangrijke taak om de omgeving veilig, schoon, niet te droog en niet te nat te houden, door het waterpeil te beheren en te zorgen voor schoon water in riolen, beken, sloten en rivieren.

Het Waterschap is sterk in beweging, zij vaart mee in alle veranderingen en het liefst voorop. Zij neemt daartoe verschillende innovatieve initiatieven, zoals de bouw van een fabriek die een nieuwe grondstof uit het afvalwater gaat terugwinnen, een wereldprimeur! Het Waterschap stelt dan ook hoge eisen aan haar organisatie én biedt veel kansen en mogelijkheden, om te blijven leren en ontwikkelen naar een krachtige en flexibele organisatie.

Binnen de stafunit Bestuurlijk Juridische Zaken (BJZ) zijn door pensionering en een uitdaging elders twee vacatures ontstaan voor senior jurist, die zowel intern als extern mee willen bouwen aan de volgende fase van het Waterschap en de grote maatschappelijk taak waar zij voor staat.

Wat ga je doen als senior jurist bij het Waterschap?

Je wordt breed ingezet als een business partner die kritisch en oplossingsgericht meedenkt over met name nieuwe projecten. Je kunt daarbij denken aan:

 • het vastleggen van nieuwe samenwerkingsvormen
 • het oprichten van nieuwe entiteiten
 • governance vraagstukken
 • aanbestedingen
 • grote waterprojecten
 • de waterschapsverkiezingen (maart 2019).

Andere taken die je als senior jurist op je neemt zijn:

 • Bijdrage leveren aan beleidsvoorbereiding en kaderstelling.
 • Opstellen van adviezen en leveren van beleidsmatige bijdragen op algemeen bestuurlijk en juridisch vakgebied. Maar denk ook aan reglementen, verordeningen en overeenkomsten.
 • Verlenen van juridische bijstand voor alle organisatieonderdelen op het gebied van schadeclaims, overeenkomsten, (on-)roerend goed transacties en bezwaren.
 • Adviseren over het inschakelen van externe rechtshulp en deze begeleiden.
 • Vertegenwoordigen van het Waterschap in juridische geschillen.

Wat biedt het Waterschap?

 • Een boeiende functie in een dynamische omgeving, waarbij je samen met je collega juristen, maar ook met de beleidsadviseurs vanuit andere disciplines, een vakbekwame vertegenwoordiger bent van BJZ en het management en bestuur adviseert en ondersteunt.
 • De mogelijkheid om een steentje bij te dragen aan de mooie projecten van het Waterschap, die van groot maatschappelijk belang zijn. De medewerkers van het Waterschap zijn trots en betrokken. Lees hier hoe zij vol enthousiasme vertellen over het werken binnen deze organisatie.
 • Werken in een inspirerende werkomgeving met een open en collegiale sfeer. Er heerst een grote mate van vrijheid, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid.
 • Zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden, volgens de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregeling Waterschapspersoneel (SAW), zoals een persoonsgebonden basis budget (PBB) van € 5.000,00 dat over een periode van vijf jaar kan worden aangewend voor opleiding, ontwikkeling en vitaliteit. En een individueel keuzebudget van circa 20%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen (voor bijvoorbeeld het kopen van extra verlof, extra inkomen, financiering studie, etc.)
 • Een maandsalaris van maximaal € 5.399,-- (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek.

Wat vraagt het Waterschap?

We zijn op zoek naar een oplossingsgerichte en communicatief sterke teamspeler. Adviseren en onderhandelen is jou op het lijf geschreven. Je staat sterk in je schoenen en je bent een standvastige gesprekspartner op verschillende niveaus waar belangentegenstellingen kunnen bestaan.

Voor de functie is een afgeronde opleiding Nederlands Recht of LLM (Master of Laws) vereist. Ook is ruime kennis van en ervaring in privaatrecht een vereiste. Je hebt ruime ervaring op strategisch niveau in bestuurlijke context/bestuurlijk krachtenveld. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden. Graag horen we over je affiniteit met en intrinsieke motivatie voor de activiteiten en doelstellingen van het Waterschap en je kennis van en ervaring in bestuursrecht.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de organisatie, bezoek www.wrij.nl. Meer informatie over de functie, persoonlijkheidsprofiel en competenties, lees je in het uitgebreide functieprofiel dat je hier kunt downloaden. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat Werving & Search en vragen naar adviseur Erik Frieling via telefoonnummer (088) 00 868 00.

Solliciteren?

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief. We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk op 14 januari 2019.

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Er worden referenties ingewonnen en een integriteitsonderzoek uitgevoerd.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Juridisch, Overheid