Juridisch adviseur fysiek domein

Juridisch adviseur fysiek domein
36 uur | Amstelveen

Zoek jij een baan met betekenis en vrijheid? Kom dan bij ons het verschil maken!

Wie zijn wij?
Werken bij de gemeente Amstelveen betekent werken voor 2 gemeentes tegelijk: Aalsmeer heeft namelijk diverse taken uitbesteed aan de ambtelijke organisatie van gemeente Amstelveen. Dit vraagt extra flexibiliteit en sensitiviteit van medewerkers en biedt vooral kansen: het werken voor 2 gemeentebesturen vergroot letterlijk en figuurlijk je netwerk en verbreedt je werkveld aanzienlijk.

Het team Juridische Zaken maakt onderdeel uit van de afdeling Services en bestaat uit 16 juridisch adviseurs, 2 medewerkers frontoffice, 1 juridisch medewerker, 2 klachtencoördinatoren en de teamleider. Als centraal juridisch team vervullen wij een spilfunctie binnen de uitvoeringsorganisatie Amstelveen en Aalsmeer (AA). Onze kerntaken liggen op het gebied van de behandeling van bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures, interne juridische advisering op de specifieke terreinen van de Wet tijdelijk huisverbod, Wet openbaarheid van bestuur (Wob), Verzekeringen, Privacy-, Subsidie-, Ambtenaren-, Aanbestedings- en Contractenrecht, Geheimhouding en tot slot de afhandeling van aansprakelijkheidstellingen.

Jouw uitdaging!
Je bent een communicatieve professional die in staat is om op diverse niveaus binnen een middelgrote bestuurlijke en juridische organisatie overtuigend te acteren en je hebt affiniteit met het fysiek domein. (Kennis rondom de Algemene wet bestuursrecht, Wabo, de Omgevingswet en Ruimtelijke Ordening is een must, alsmede kennis van handhaving, APV, woonfraude en de Wob). Onze organisatie kent een ambtelijke bezwaarschriftencommissie. Als juridisch adviseur neem je zitting in de commissie, afwisselend als voorzitter of als secretaris. bij de behandeling van bezwaar- en beroepschriften zoeken wij via snel telefonisch contact actief de dialoog met bezwaarmaker, derde belanghebbende(n) en de interne afdeling, om het geschil buiten een officiële procedure om, op te lossen. Dit alles maakt het werk als juridisch adviseur afwisselend en betekenisvol.

Daarnaast adviseer je de AA-organisatie, het bestuur en de directie van Amstelveen op het gebied van het fysiek domein, de APV en de Wob. Politieke sensitiviteit is daarbij jouw tweede natuur. Je bent in staat om juridische, financiële en politieke risico's in kaart te brengen en nieuwe wetgeving en jurisprudentie te vertalen naar beleid. Je geeft duiding aan ontwikkelingen binnen het fysiek domein, de APV en de Wob en initieert acties als dit noodzakelijk is. Vanuit deze rol speel je een belangrijke rol bij de inbedding van juridische kwaliteitszorg binnen de organisatie.

Een geheel ander beleidsterrein waar het straf- en bestuursrecht elkaar raken is de behandeling van tijdelijke huisverboden. Als beleidsadviseur adviseer je de burgemeesters van Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Diemen en Ouder-Amstel bij het opleggen, verlengen en intrekken van huisverboden.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een WO-studie Nederlands Recht afgerond met actuele kennis en ervaring in het Bestuurs- en Omgevingsrecht.
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het afhandelen van bezwaar- en beroepzaken en procesvertegenwoordiging bij de verschillende rechtscolleges.
 • Je beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht en staat voor je zaak.
 • Je hanteert in je contacten een effectieve combinatie van standvastigheid en flexibiliteit.
 • Je hebt ervaring met het toepassen van mediationvaardigheden.
 • Je bent omgevingsbewust, weet de tegengestelde belangen goed op waarde te schatten en hebt oog voor de context, vergelijkbare zaken en het hoger doel.
 • Je bent een responsieve adviseur die in staat is om op basis van vertrouwen de verbinding te leggen met het bestuur, de organisatie en de inwoners van Amstelveen.
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en weet hierbij overzicht te behouden.
 • Je bent enthousiast en gedreven en een netwerker die op themaniveau de coalities weet te sluiten.
 • Je beschikt over de gemeentelijke kernwaarden zoals resultaatgerichtheid, betrouwbaarheid, klantgerichtheid en bent tevens analytisch, communicatief sterk, proactief, besluitvaardig en je hebt een gezonde dosis lef.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie in een hecht en collegiaal team met hoge ambities.
 • Werken binnen een informele organisatie waarin je een betekenisvolle rol vervult voor de inwoners en bedrijven van Amstelveen en de eigen organisatie.
 • Vrijheid en ruimte om zaken op jouw manier aan te pakken en resultaat te boeken.
 • Het betreft een functie met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, collega’s met humor en een gezond en vooral lekker bedrijfsrestaurant.
 • Een passend aanvangssalaris gebaseerd op je huidige kennis en werkervaring, met doorgroeimogelijkheden naar maximaal € 4225,- bruto per maand (CAR-UWO schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
 • De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven. Je kan het uit laten betalen en ook gebruiken voor het kopen van verlof. Daarnaast is het mogelijk om dit budget te gebruiken voor belastingvoordeel ten aanzien van reiskosten, aanschaf fiets, aanschaf ICT apparatuur, vakbondscontributie en opleidingen.

Enthousiast geraakt?
Kom bij ons het verschil maken en reageer uiterlijk 13 januari 2019 via de sollicitatieknop. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

Voor vragen kun je bellen met Alexander Oudendijk, Afdelingshoofd Juridische Zaken of Gladys Brunings, corporate recruiter. Zij zijn bereikbaar via 020-540 49 11. Je kunt je vragen ook stellen via WhatsApp via 06 – 10 14 75 63 (alleen WhatsApp).

Wat verder goed is om te weten

 • Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden.
 • Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom stellen wij acquisitie niet op prijs.

De AA-organisatie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega’s in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners van Amstelveen en Aalsmeer. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.

Trefwoorden: Juridisch Adviseur Fysiek Domein, Juridisch Adviseur, Legal, Juridisch Advies, Bestuursrecht, Omgevingsrecht


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid