Vastgoed Jurist

Bij het cluster Ingenieursbureau, team vastgoed, zijn wij op zoek naar een

Vastgoed Jurist
36 uur per week | Emmeloord

Wat ga je doen?
Als vastgoedjurist maak je onderdeel uit van het team vastgoed en ben je verantwoordelijk voor de advisering over complexe vastgoedcontracten en eigendomsvraagstukken. Je vertegenwoordigt de gemeente richting inwoners, projectontwikkelaars en andere partijen, hierbij heb je oog voor je omgeving en houd je rekening met verschillende belangen.

Je houdt je bezig met het opstellen van vastgoedovereenkomsten en het vastleggen van juridische afspraken, bijvoorbeeld in het kader van vastgoedtransacties en (her)ontwikkelingsprojecten. Je ondersteunt de planeconoom en projectleiders. Je adviseert het bestuur en het management in vastgoed juridische zaken. Je ziet er op toe dat contractuele verplichtingen worden nagekomen en behandelt claims als dat nodig is.

De (complexe) verwervingen en huurbeëindigingen, het schrijven van pacht- en huurbeleid, vestigen van zakelijke rechten, het begeleiden van onteigeningen, adviseren over de optimale inzet van grondbeleid instrumenten, controleren en accorderen van schadeloosstelingsberekeningen behoren ook tot je takenpakket.

Wie zoeken wij?
Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vakgebied en hebt hier een eigen visie op. De ontwikkelingen in en ambities van de gemeente Noordoostpolder spreken je aan en je bent in staat om daar een deskundige en vernieuwende bijdrage aan te leveren. Je bent vertrouwd met de juridische instrumenten van het grondgebied, gebiedsgericht werken, adviseren en het voeren van onderhandelingen.

Je snapt dat het steeds meer gaat om ‘met elkaar’ en minder om ‘tegenover elkaar’ en je zoekt altijd creatief naar oplossingen, al weet je ook duidelijk aan te geven als het onmogelijke wordt gevraagd. Je kunt goed luisteren naar een klant, en je weet de juiste vragen te stellen. Je kunt je inleven in hun situatie en vanuit daar ben je in staat om op een flexibele manier passende oplossingen aan te dragen en over te brengen aan de klant.

Je bent in staat om zelfstandig contractbesprekingen te voeren, juridische contracten op te stellen en bestuurlijke besluitvormingsnota’s op te stellen.

Wij vragen

  • een afgeronde WO-opleiding in de richting vastgoedrecht/privaatrecht met tenminste 3 jaar relevante werkervaring als vastgoedjurist bij een overheidsorganisatie;
  • ervaring met interpreteren en implementeren van relevante wet- en regelgeving.
  • Ruime kennis van ruimtelijke ordening en relevante wet- en regelgeving zoals
  • Privaatrecht, Wro, Staatssteun en Wet Markt en Overheid;
  • kennis van politiek bestuurlijke processen en het functioneren van een lokale overheidsorganisatie;
  • communicatief vaardig en initiatiefrijk;
  • je bent proactief en draagt bij aan de verdere professionalisering en doorontwikkeling van het team.

De kernwaarden van onze organisatie zijn samenwerken, verantwoordelijkheid, lef en creativiteit.

Wij bieden
Een afwisselende baan in een plezierige werkomgeving. Het salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring, maximaal € 4.541, - bruto per maand (functieschaal 10A) bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Ook hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van 17,05%. Je kunt dit budget laten uitbetalen of extra verlof voor kopen.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henri van de Brug, coördinator vastgoed op telefoonnummer 0527 63 34 79.
We ontvangen jouw motivatie met cv graag voor 10 januari 2019 via de sollicitatiebutton.

De gesprekken vinden plaats op maandag 21 januari 2019.
Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vastgoed Jurist, Jurist, Legal, Juridisch, Vastgoed, Vastgoedrecht, Privaatrecht, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist, Juridisch, Overheid