Juridisch adviseur Milieu/Horeca

Juridisch adviseur Milieu/Horeca
36 uur per week

Ben jij een enthousiaste juridisch adviseur milieu/horeca? Heb je kennis van relevante wet- en regelgeving en ben je politiek-bestuurlijk sensitief? Dan is dit wellicht de baan voor jou!

De functie
De Gemeente Hilversum is op zoek naar een juridisch adviseur milieu/horeca voor de afdeling Publiekszaken. Het betreft een zeer afwisselende en allround functie in een gemeente met een ambitieuze veranderopgave. Als juridisch adviseur milieu/horeca fungeer je als vraagbaak en sparringpartner met betrekking tot alle aspecten van de milieu en horeca wet- en regelgeving en de milieu- en horecagerelateerde Apv-artikelen.

Je adviseert over de milieu-aspecten bij omgeving-, horeca-, Apv- en evenementenvergunningen, ook ben je verantwoordelijk voor handhavingstrajecten, het opstellen van maatwerk- en gelijkwaardigheidsbesluiten in het kader van de milieu en horeca wet- en regelgeving en de milieu- en horecagerelateerde Apv-artikelen. Je voert (zienswijze)gesprekken met de interne en externe partijen en belanghebbenden en je stemt af met collega’s en bestuur. Ook ben je verantwoordelijk voor het adviseren van het college van Burgemeester en Wethouders met betrekking tot diverse (complexe) milieudossiers, milieuhandhaving en tevens met betrekking tot de horecahandhaving. Als juridisch adviseur milieu/horeca vertegenwoordig je het college van Burgemeester en Wethouders in bezwaar- en beroepszaken, je gaat aan de slag met de Omgevingswet, vertaalt wetswijzigingen naar de werkvloer en adviseert over het beleid.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker die zowel uitstekend in teamverband als zelfstandig kan werken. Je hebt een goed gevoel bij de kansen in het kader van pre-mediation/oplossingsgericht werken, je kan goed luisteren, je hebt gevoel voor humor en een gezond vermogen tot relativering. Een van de speerpunten binnen het team is verbreding van de juridisch verbreding.

Kennis en ervaring

  • Minimaal een afgeronde (juridische) hbo-opleiding.
  • Je hebt aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Wabo, het Activiteitenbesluit, drank- en Horecawet en de Awb.
  • Minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van juridische advisering t.a.v. milieuregelgeving. 
  • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke sensitiviteit en je bent je bewust van de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Je speelt hierop in en kunt deze vertalen naar je eigen werkgebied.
  • Kennis van zaakgericht werken en Centric applicaties is een pre.


Daarnaast ben je:

  • Klant- en servicegericht.
  • Creatief en omgevingsbewust.
  • Flexibel en daadkrachtig.
  • Communicatief vaardig en heb je gevoel voor humor.


Gemeente Hilversum
Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners en bedrijven. We zorgen voor een beter Hilversum waar signalen vroeg gehoord worden. We luisteren aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We antwoorden met één mond. Zodat niemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Jij krijgt daarbij alle ruimte om actief verschil te maken.

Het team
Je gaat deel uitmaken van het Team Advies & Ondersteuning bij de afdeling Publiekszaken. Je werkt nauw samen met je collega’s van Team Backoffice en Team Toezicht, sectie milieu en Horeca.

Wat krijg je ervoor terug?
Het gaat om een functie voor 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van maximaal € 4225,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Bovendien biedt de gemeente Hilversum prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,05 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Ook biedt de gemeente Hilversum een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel organisatie- als persoonlijke en professionele ontwikkeling, bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op https://www.hilversum.nl/Home/werkenbij.

Meer weten?
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de sollicitatieprocedure neem gerust even contact op met Linda Reurts (coördinator team Advies & Ondersteuning), telefoonnummer: 035-629 2197. Heb je vragen over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Vanessa Groeneveld-Bakker, telefoonnummer 035-629 2811.

Solliciteren
Dan zien wij jouw motivatie en cv graag online vóór 14 januari 2019 tegemoet via het online sollicitatieformulier

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Horeca, Juridisch medewerker, Juridisch