Jurist Handhaving

In Heerhugowaard werken wij elke dag aan een betere en veiligere omgeving voor iedereen die hier komt, woont, werkt, onderneemt en leeft. Dit doen we met inzet voor en door iedereen. Want alleen samen maken we het waar.

Heerhugowaard is jouw ruimte als jij met jouw ambities en talent het verschil wilt maken voor iedereen in onze mooie gemeente. Jij bent een publieke professional. Jouw blik is altijd naar buiten gericht en je pakt jouw ruimte om je te blijven ontwikkelen. Als jij groeit, groeit de organisatie mee. Zo zijn we altijd een stap voor.

Met plezier samenwerken voor een TOP dienstverlening: dat is werken bij Heerhugowaard.

Jurist Handhaving
36 uur | Heerhugowaard

Over de functie
De functie valt binnen het organisatieonderdeel Buitenruimte. Het team Handhaving, bestaande uit toezichthouders en handhavingsjuristen, verzorgt het toezicht op ruimtelijke ordening en bouwen, milieu, brandveiligheid, APV, openbare orde en veiligheid. En toezicht op evenementen en de Drank- en horecawet. Samen met je collega-juristen ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het handhavingsbeleid.

Wat je doet
Jij verzorgt de juridische afhandeling van controles en bevindingen van toezichthouders en handhavers, alsmede handhavingsverzoeken en klachten. Tevens voer je bestuursrechtelijke handhavingsprocedures uit en vertegenwoordig je de gemeente bij bezwaar- en beroepzaken. Hiervoor doe je onderzoek, stel je rapporten op, baseer je de te nemen beslissingen op wet- en regelgeving, volg je de jurisprudentie en het gemeentelijk beleid. Verder onderhoud je het contact met vergunninghouders, opdrachtgevers, aannemers, omwonenden en andere stakeholders.

Wat je nog meer doet
Je verstaat de kunst om de regelgeving ook naar ‘de geest van de wet’ te interpreteren door het maken van zorgvuldige afwegingen tussen de wettekst, het beoogde doel en het maatschappelijke als ook het politieke draagvlak. Je bent in staat om in een hectische maar vooral dynamische omgeving te werken, zelfstandig maar ook in teamverband. Daarbij ben je klantgericht en heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wat jij bent, kunt en hebt
Jij hebt een afgeronde HBO-/WO opleiding, met specialismen als bestuursrecht en ruimtelijke ordening. Daarnaast werk je inmiddels enkele jaren in een vergelijkbare functie, bij voorkeur bij een overheidsorganisatie. Jij kunt over de grenzen van je eigen terrein heen kijken en komt tot integrale oplossingen voor complexe vraagstukken in samenwerking met in- en externe collega’s van verschillende disciplines, bijvoorbeeld in gebiedsteams.

Wat wij je bieden
Heerhugowaard werkt op een vernieuwende, praktische en vooral menselijke manier. Dat betekent flexibele werktijden, de mogelijkheid om plaats (bijvoorbeeld vanuit huis) en tijd onafhankelijk te werken. Je kiest zelf je laptop en telefoon (BYOD), deze worden jouw eigendom. Je kunt deze dus ook privé gebruiken. Jouw salaris is maximaal € 4.225,- bruto per maand (fulltime dienstverband, schaal 10, CAR/UWO, salarispeil 1 januari 2018). Naast het recht op vakantie-uren (183,6 uur) kun je ook nog ruim 4 weken verlof kopen via het individuele keuze budget (IKB). Het IKB is 18,45% van jouw bruto salaris en je kunt dit voor verschillende doelen inzetten of opnemen wanneer het jou uitkomt.

Ben je geïnteresseerd?
Ben jij onze jurist Handhaving? Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten. Stuur je sollicitatie met motivatie en CV voor 14 januari 2019 o.v.v. jurist Handhaving door te klikken op de sollicitatiebutton. De gesprekken vinden plaats op 18 januari 2019.

Heb je nog vragen?
Bel of app Peter van Drongelen, manager Buitenruimte, tel 06 – 220 40 686.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Jurist Handhaving, Jurist, Handhaving, Toezichthouder, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist, Overheid