Juridisch Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid

Juridisch Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid
36 uur | Dordrecht

Veiligheid staat volop in de belangstelling van onze inwoners en het bestuur. Dat betekent dat jouw werk ertoe doet! Binnen het team Veiligheid en Kabinet van de gemeente Dordrecht is ruimte voor een nieuwe collega.

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur openbare orde en veiligheid (OOV) lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van ons gemeentelijk veiligheidsbeleid. Je bent inzetbaar binnen het hele werkterrein van OOV. Het accent bij jouw functie ligt op de bestuurlijk-juridische werkzaamheden binnen het team. Onderwerpen zijn onder andere handhaving bijzondere wetten en APV-bepalingen, advisering rondom vergunningverlening en handhaving op het gebied van horeca en kansspelen en cameratoezicht.

Je adviseert rechtstreeks aan de burgemeester, als bevoegd bestuursorgaan of portefeuillehouder. Ook neem je deel aan diverse overleggen, zoals het Horecaoverleg. Daarnaast heb je veelvuldig contact met onze veiligheidspartners, zoals de politie en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Wat neem je mee?

  • Academisch werk- en denkniveau en beschikt over een relevante juridische opleiding;
  • Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie;
  • Politiek bestuurlijke sensitiviteit;
  • Bekend met de bevoegdheden van een burgemeester op het gebied van OOV;
  • Inzicht en kennis van andere beleidsvelden binnen de gemeente en van bijvoorbeeld politie, Openbaar Ministerie is een pre.
  • Je bent besluitvaardig en hebt een overtuigende, enthousiaste en wilskrachtige persoonlijkheid. Vastberaden op je doel afgaan doe je met relativering en oog voor je omgeving. Je bent prestatiegericht en analytisch, je combineert strategisch vermogen met een hands-on mentaliteit.
  • Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband.

Bij incidenten of acute situaties vragen we van iedereen in het team om een tandje bij te zetten. Dat vraagt om snel schakelen en stressbestendigheid.

Waar kom je te werken?
Een veilige en leefbare stad is één van de speerpunten van het gemeentebestuur. Veiligheid en Kabinet levert hier een bijdrage aan. Het team vormt de schakel tussen burgemeester, gemeentebestuur én samenwerkingspartners intern en extern

Wie zijn wij?
Het kernteam Veiligheid en Kabinet is onderdeel van het cluster Versterking Bestuur en Organisatie. Het team werkt intern veel samen met collega's van Handhaving en wijk- en gebiedsmanagement. Belangrijke externe partners zijn de Politie, Omgevingsdienst ZHZ en Openbaar Ministerie.

We zijn een klein, hecht team van 10 personen. Ons werk kenmerkt zich door veel afwisseling. Je maakt beleid, maar levert ook een bijdrage als een acute situatie daar om vraagt. Als beleidsadviseur veiligheid ben je nauw betrokken bij actuele kwesties die spelen in de samenleving.

Wat bieden we jou?
Wij bieden je een uitdagende baan voor 36 uur per week. Door ons samenwerkingsverband zijn we in staat om over organisatiegrenzen heen te kijken. Ontplooiing en mobiliteit tussen de organisaties zijn hierdoor goed ingericht. Dat maakt ons een aantrekkelijke en vooral veelzijdige werkgever. De salarisindicatie bedraagt maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding.

Wij zijn een moderne werkgever. Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt meteen online solliciteren. Reageer voor 28 januari 2019 door te klikken op de sollicitatiebutton. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Inske van der Vaart, Teamleider Veiligheid en Kabinet, 06 24 13 28 42.

Acquisitie stellen wij niet op prijs!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Overheid