Senior Planjurist

Senior Planjurist
32-36 uur | Dordrecht

Durf jij te denken in mogelijkheden met als uitgangspunt; Wat is het beste voor Dordrecht?

Wat ga je doen?
Als planjurist adviseer je over de ruimtelijke ordening in de breedste zin van het woord aan zowel projectleiders als andere vakdisciplines en het gemeentebestuur. De werkzaamheden zijn zeer divers en betreffen zowel ontwikkelingsprojecten als projecten in de beheerfase. Hierbij kan je denken aan projecten zoals de Dordtse Kil of ontwikkelplannen voor een buitengebied.

Je stelt zelfstandig bestemmingplannen op en brengt deze in procedure. Daarnaast toets je ook bestemmingsplannen van anderen en ben je in indien nodig opdrachtgever voor onderzoeken ten behoeve van bestemmingsplannen. In sommige gevallen ben je verantwoordelijk voor de uitbesteding van te maken bestemmingsplannen. Daarnaast vervul je een belangrijke rol bij de ontwikkeling van ruimtelijk beleid.

Als Senior Planjurist neem je de verantwoordelijkheid om de ambities van Dordrecht juridisch planologisch mogelijk te maken. Daarbij analyseer je de mogelijkheden en ben je creatief in het bedenken van oplossingen die passen in de context van de opgave. Dit doe je samen met collega's van stedenbouw, milieu, projectleiders, externe opdrachtgevers en ontwikkelaars. Jouw adviesvaardigheden komen daarbij goed van pas.

Wat neem je mee?

  • Een academische opleiding of via ervaring verkregen academisch werk- en denkniveau;
  • Kennis van het bestuursrecht, ruimtelijke ordeningsrecht en aanverwant recht;
  • Inzicht in bestuurlijke besluitvormingsprocessen en verhoudingen;
  • Meer dan vijf jaar ervaring met complexe juridische vraagstukken;
  • Ruime ervaring met het opstellen van bestemmingsplannen c.a.

Als planjurist ben jij bekend met de nieuwste standaarden en ontwikkelingen op het gebied van landelijke wetgeving. In het bijzonder uiteraard de Omgevingswet- Europese wetgeving en jurisprudentie op het gebied van ruimtelijke ordening en aanverwante rechtsgebieden. Affiniteit met digitale aspecten is aanbevolen.

Waar kom je te werken?
Ruimtelijke Kwaliteit bestaat uit acht teams en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de ruimtelijke ordening en openbare ruimte van Dordrecht. Wij adviseren en dragen vanuit kennis en vakmanschap bij aan strategische vraagstukken en opgaven van de stad. Dit doen wij door het organiseren en maken van beleid, programmering, ontwerp, beheer en uitvoering. Op tactisch en operationeel niveau en op strategisch niveau als het gaat om het plan juridische- en erfgoedinstrumentarium.

Werken voor Dordrecht is extra leuk, omdat de stad precies de juiste schaalgrootte heeft: de stad biedt complexe grootstedelijke uitdagingen en tegelijkertijd is de organisatie compact genoeg om slagkracht en korte lijnen te behouden. Dordrecht is daarmee de perfecte omgeving om jouw talent voor in te zetten.

www.werkenbijdordrecht.nl. Er gaat een stad voor je open.

Wat bieden we jou?
Een verantwoordelijke, veelzijdige en uitdagende functie in een plezierige werkomgeving waar initiatieven gewaardeerd worden. Daarnaast werk je samen met enthousiaste collega’s. Het salaris voor deze functie bedraagt afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring maximaal € 4.859,- (schaal 11 Car/Uwo) op basis van een 36-urige werkweek. Invulling in deeltijd, 32 uur, is bespreekbaar.

Wij zijn een moderne werkgever. Wij hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, pensioen, flexibele werktijden, verlof- en studiefaciliteiten en een Individueel Keuze Budget. Hier vindt je al onze arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct online solliciteren door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageer voor 28 januari 2019. Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Jan Booij, Clustermanager Ruimtelijke Kwaliteit, telefoonnummer 06-20675249. Je kan ook contact opnemen met Peter de Haas, Senior Adviseur Plan juridische Zaken, bereikbaar op telefoonnummer 078 - 770 4899.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid