Controleur Bijzonder Onderzoek

Controleur Bijzonder Onderzoek
36 uur per week | MBO | Juridisch

Je rol

Hoe je ontdekt of er (mogelijk) bijstandsfraude wordt gepleegd? Zomaar een greep uit jouw vele activiteiten: Als Controleur Bijzonder Onderzoek ontvang je interne en externe meldingen die je onderzoekt op mogelijke bijstandsfraude, schending informatieplicht noemen we dat. Het gaat daarbij onder andere om meldingen van werken, inkomsten, vermogen of een gewijzigde gezinssituatie. Aan de hand van deze meldingen of risicosignalen verzamel jij zelfstandig of in teamverband informatie, schat jij de ernst van de situatie in en treed je passend op. Daarbij maak je boeteoverwegingen voor klanten die de inlichtingenplicht hebben geschonden. Van je bevindingen uit het fraudeonderzoek (met gevolgen voor de uitkering) én van je boeteoverweging stel je een rapportage op en maakt een beschikking voor de klant. Tijdens je fraudeonderzoeken en boeteoverwegingen komt het regelmatig voor dat je in het kantoor van de gemeente Delft een persoonlijk gesprek aangaat met de klant om zo tot een juist besluit te komen. Het is dan ook belangrijk dat je stevig in jouw schoenen staat.

Je werkplek
Sinds 2015 is de Participatiewet van kracht. Een goede, sociale wet voor iedereen die kan werken, maar toch een steuntje in de rug op de arbeidsmarkt nodig heeft. Er zijn een hoop mensen die de hulp en/of bijdrage goed kunnen gebruiken. Maar helaas zijn er ook de nodige mensen die fraude plegen. Daarom zijn we op zoek naar een Controleur Bijzonder Onderzoek die de naleving controleert. Niet alleen omdat we als gemeente de voorzieningen van de Participatiewet alleen rechtmatig wíllen verstrekken, maar ook omdat we dat moeten.

Als Controleur Bijzonder Onderzoek maak je deel uit van de afdeling Bijzonder Onderzoek. Hier werk je samen met nog een collega controleur en zes andere (sociaal) rechercheurs en toezichthouders aan de handhaving van wet- en regelgeving.

Over jou
Om deze functie goed en volledig te kunnen uitoefenen ben je analytisch en resultaatgericht.
Je neemt weloverwogen en gegronde besluiten en beschikt over empathisch vermogen.
Daarnaast heb je integriteit hoog in het vaandel staan en kun je uitstekend in teamverband samenwerken.
Je hebt oog voor wat belangrijk is en het is voor jou dan ook geen probleem om de belangen van de organisatie en de klant naast elkaar te laten werken.

Omdat je zelfverzekerd bent, weet je middels gepaste communicatie te overtuigen en vertrouwen te winnen.
Tot slot heb je goede schriftelijke vaardigheden en kun je zakelijk en objectief rapporteren.

Andere eisen voor deze functie zijn:

  • Je hebt aantoonbaar MBO werk- en denkniveau;
  • Je beschikt over de vereiste kennis op sociaal en juridisch gebied, met name van het sociaal zekerheidsrecht en (de uitvoering van met name) de Participatiewet en de Algemene Wet Bestuursrecht.


Wat we bieden
Je salaris is, afhankelijk van jouw opleiding en ervaring, maximaal € 3.376,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 8).

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. 

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Delft. Laat zien wat je kan
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.
Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact
Wil je eerst meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Annemarie Schuurman, seniormedewerker Bijzonder Onderzoek, via telefoonnummer 06 22221461.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent voor deze functie en upload jouw motivatie en CV vóór 22 januari 2019 via de 'Solliciteer' button.

De eerste selectiegesprekken staan gepland in de laatste week van januari 2019. 

Voor deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker