Senior Jurist Omgevingsrecht

De DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt de DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden realistisch willen inzetten en willen groeien tussen professionals.

Dit is wat we je bieden:
Om te beginnen je salaris: maximaal € 4.696,60 bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Maar ook: de ruimte om alles uit jouw vakmanschap te halen, zodat jij met je nieuwe collega’s kunt bijdragen aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond. Daarnaast bieden we je het volgende:

 • uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • werken op ons kantoor in Schiedam, direct gelegen aan station Schiedam Centrum;
 • reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;
 • een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken hoog in het vaandel hebben:
 • een individueel keuzebudget van minstens 20% dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld vakantiegeld en 13e maand);
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,00 per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP.


Dit is wat je gaat doen:
Jij hebt een voortrekkersrol als het gaat om het omgevingsrecht en gaat aan de slag met complexe juridische vraagstukken, vooral op het gebied van milieurecht in de afdeling Reguleren en Advies (RENA). Je ondersteunt managers, vergunningverleners en adviseurs bij de (on)mogelijkheden van omgevingsvergunningen. Zij moeten kunnen blindvaren op jou. Je schakelt dan ook snel met het management over o.a. bestuurlijk gevoelige aspecten. Vooral wanneer juridische grenzen en bestuurlijke wensen lastige dilemma’s opleveren, weet je jouw invloed op een positieve en juridisch verantwoorde manier aan te wenden.

Je gebruikt jouw ervaring en kennis van het omgevingsrecht om bij te dragen aan de ontwikkeling en implementatie van regelgeving. De laatste juridische ontwikkelingen neem je daarin mee. Omdat je werkt aan bezwaar- en beroepsprocedures, is procederen en zelfstandig naar zittingen gaan is een onderdeel van je takenpakket. Dit doe je scherp en standvastig. Als goede jurist werk je immers altijd vlekkeloos, op tijd, onberispelijk en natuurlijk in teamverband.

Dit is wat we van je vragen:

 • Je hebt een afgeronde WO-master op juridisch gebied;
 • Je hebt kennis van de nationale en Europese milieuregelgeving;
 • Je hebt aantoonbaar relevante werkervaring;
 • Je hbent communicatief sterk in woord en geschrift;
 • Je bent bestuurlijk sensitief;
 • Je bent zelfstandig, verbindend, vernieuwend en vindingrijk;
 • Je bent 36 uur per week beschikbaar.


Zo kun je sollciteren:
Voor meer informatie kun je bellen met Willem de Leeuw van Weenen, Bureauhoofd van het Regiebureau (telefoonnummer 010 - 2468 611. Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Kitty Peters op telefoonnummer 010- 2468 427 of per mail via recruitment@dcmr.nl

Solliciteren kun je direct via de 'Solliciteer' button.

We kijken uit naar je reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening, Overheid