Juridisch adviseur / Secretaris commissie bezwaarschriften

Gemeente Epe
Dynamisch op de Veluwe

De gemeente Epe heeft ongeveer 33.000 inwoners en bestaat uit de dorpen Emst, Epe, Oene en Vaassen en een aantal buurtschappen. De gemeente ligt centraal, tussen Apeldoorn, Zwolle, Deventer en Harderwijk. Epe is goed bereikbaar door haar ligging tussen de A28 en A50.

Epe is een recreatiegemeente met veel natuurschoon. Inwoners, maar ook toeristen, genieten van de Veluwse bossen, de heide en het IJssellandschap. De gemeente Epe kent een bloeiend verenigingsleven met veel voorzieningen en een rijke cultuurhistorie.

Ben jij een proactieve adviseur die graag zelfstandig werkt maar wel de verbinding zoekt? Ben jij klant- en resultaatgericht en kun je snel schakelen? Dan komen we graag met jou in contact!

Wij hebben vacatures voor 3 à 4 juridisch adviseurs:
Juridisch adviseur / Secretaris commissie bezwaarschriften
Vaste aanstelling voor 20 uur
Juridisch adviseurs
vaste aanstelling voor 32 uur
2x tijdelijke aanstelling, 1 – 2 jaar,
24 - 36 uur per week


Algemeen
De gemeente Epe is een klantgerichte organisatie. In het belang van de klant en ons werkplezier werken wij lean. En daarbij dagen we elkaar continu uit om te verbeteren. Wij zoeken juridisch adviseurs om het publiek belang en het individueel belang goed te kunnen afwegen. Zowel bij de afdeling Ruimte (team Handhaving) als bij de afdeling Ondersteuning (team Juridische Zaken) zoeken we juridisch adviseurs en zijn er diverse mogelijkheden qua uren en combinaties te maken.

Voor alle adviesfuncties vragen we
Dat je zorg draagt voor proactieve en integrale juridische toetsing en advisering. Je ondersteunt de organisatie op juridisch gebied. Je adviseert het bestuur en management op het vakgebied. Je draagt bij aan de ontwikkeling van het team door kennis te delen en je geeft opbouwende feedback aan je collega’s. Je durft positief kritisch te zijn op onze interne werkprocessen en verbetervoorstellen te doen.

Extra gevraagd, naast het adviseurschap, bij team Handhaving
Naast het adviseurschap denk je mee met onze klanten in legalisatiemogelijkheden. Je pakt verschillende soorten handhavingszaken op. En je doet het verweer in bezwaar en beroep. Ervaring met permanente bewoning is een pre!

Extra gevraagd, naast het adviseurschap, bij team Juridische Zaken
Naast het adviseurschap treed je op als secretaris van de Bezwaarschriftencommissie. Je organiseert hoorzittingen en bereid deze inhoudelijk voor. Je stelt ook de commissieadviezen op, onder meer op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht. Gedurende de hele procedure ben jij de verbindende schakel tussen partijen en onderhoud je de contacten. Je bewaakt de termijnen en spreekt klanten en collega’s hierop aan. Beschikbaarheid op donderdagavonden vanwege commissiezittingen en kennis van ruimtelijk bestuursrecht, zijn bij deze functie een vereiste.

Jouw profiel
Vanzelfsprekend beschik je over competenties als analytisch vermogen en een goede schrijfvaardigheid. Je bent klantgericht, communicatief vaardig, proactief, flexibel en digitaal vaardig. Je hebt aantoonbare kennis op het terrein van het ruimtelijk bestuursrecht en kennis van de Wabo, Apv en bijzondere wetten. Je hebt een afgeronde juridische opleiding op hbo-niveau en ervaring met politieke en bestuurlijke verhoudingen. Ervaring als juridisch adviseur of commissiesecretaris bij een overheidsorgaan is een pre.

Ons aanbod
Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.225,00 bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Wij bieden uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt flexibele werktijden en wij faciliteren thuiswerken met laptop en mobiel. Rond ons gemeentehuis is voldoende parkeergelegenheid. We bieden je een individueel keuzebudget van 17,05% bovenop je maandelijkse salaris dat je kan inzetten voor ontwikkeling, opleiding, extra vakantiedagen en nog veel meer.

Interesse?
Ben jij een adviseur met overtuigingskracht en een oplossingsgerichte instelling die interesse heeft om zich vanuit taakveld handhaving of vanuit taakveld juridische zaken in te zetten voor het publiek belang? Dan komen wij graag in contact met jou!

Stuur je digitale sollicitatie onder vermelding van kenmerk 2018-35 vóór 1 februari 2019 naar sollicitatie@epe.nl. Vermeld dan waar je interesse naar uit gaat.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Arno Winkelman, teamleider Beheer – Handhaving en Nazorg, of Esther van den Dungen, teamleider Advies en Administratie/ juridische zaken (telefoon 14 0578).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch, Overig