Juridisch adviseur aanbestedingsrecht

Functie­omschrijving

Wat is er mooier dan een bijdrage leveren aan wegen, vaarwegen en watersystemen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken? Jouw juridische adviezen bepalen mede het succes van de infrastructurele projecten van Rijkswaterstaat. Als jurist schep je duidelijkheid in uiteenlopende aanbestedingsvraagstukken. Zo zorg je ervoor dat we juridisch in control blijven.

Je adviseert alle geledingen van Rijkswaterstaat. Aanbestedingsprocedures, overeenkomsten, zakelijke rechten, intellectueel eigendom, aansprakelijkheid en ondernemingsrecht; het zijn allemaal onderwerpen waarmee jij wel raad weet. Of het nu gaat om een simpele vraag of om complexe politiek gevoelige vraagstukken met diverse dwarsverbanden met andere rechtsgebieden.

Zelfs onder druk blijf je kalm, ga je precies te werk en lever je op tijd. Je behandelt complexe dossiers en draagt bij aan de uniformering van de werkwijze. Hierbij ben je in eerste instantie gericht op probleemoplossing. Uiteraard houd je wel de (inter)nationele juridische regelgeving, kaders en procedures voor ogen. Door je kennis en ervaring te delen, weet je draagvlak te krijgen bij partijen met tegengestelde belangen. Zo draag je bij aan het imago van Rijkswaterstaat als betrouwbare partner. Dit doe je zowel in- als extern en zowel richting samenwerkingspartners als richting het bedrijfsleven en burgers.

Mede dankzij jou is onze kennis over relevante literatuur en jurisprudentie rondom aanbestedingsrecht up-to-date. Je kennis en ervaring zet je in voor de betere en vernieuwende (advies) producten samen met andere overheden.. Hierbij heb je oog voor de samenhang met andere vakgebieden. Als aanspreekpunt voor inkoopafdelingen breng je voor hen privaatrechtelijk-juridische ontwikkelingen in kaart en maak je specialistische kennis bruikbaar voor je collega’s. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling en evaluatie van beleid, wet- en regelgeving. Je neemt deel aan departementale (ad-hoc-)werkgroepen op het gebied van aanbestedingsrecht en privaatrecht. Klanten informeer je tijdig over ontwikkelingen binnen voor hen relevante rechtsgebieden.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma privaatrecht, met een aanvullende specialisatie in aanbestedingsrecht en bij voorkeur (internationaal) contractenrecht.
 • Je hebt kennis minimaal vijf jaar ervaring met aanbestedingsrecht en privaatrecht binnen een overheidsorganisatie.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het geven van advies aan een inkoopafdeling binnen de overheid.
 • Je kunt juridische adviezen, zowel mondeling als schiftelijk, helder formuleren.
 • Je durft collega’s aan te spreken op juridische onjuistheden in hun denken en handelen en weet bij tegengestelde belangen anderen te overtuigen.
 • Je bent open en klantvriendelijk en een teamspeler met een hands-on-mentaliteit.
 • Je bent proactief en kunt goed netwerken, analyseren, plannen en organiseren.
 • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar.
 • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.


Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau 
schaal 12
Maand­salaris
Min €3.667 – Max. €5.450 (bruto)
Dienst­verband 
Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week 
32
Maximaal aantal uren per week 
36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Interesse?

Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.

Bijzonderheden
 

 • Inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring.
 • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid