Hoofd Juridische Zaken

Binnen het team ontstaat binnenkort een vacature voor een hoofd Juridische Zaken. We zoeken daarom een manager met de volgende kenmerken:

 • Je hebt een gedegen juridische opleiding.
 • Je bent besluitvaardig en laat zien dat je waar nodig daadkrachtig kunt optreden.
 • Je bent gedreven en enthousiast en in staat medewerkers te motiveren en te enthousiasmeren.
 • Je stijl van leidinggeven is stimulerend en coachend, waarbij je uitgaat van de krachten en talenten van medewerkers en ruimte geeft voor ontwikkeling.
 • Je bent een krachtige gesprekspartner.

Jouw opdracht

Je zorgt voor binding tussen de verschillende beleidsvelden binnen Juridische Zaken en je formuleert gezamenlijke doelen. Je werkt samen met het team aan het bereiken van die doelen. De resultaten maak je zichtbaar voor het team en de organisatie. Ook heb je een belangrijke rol bij de advisering van het gemeentebestuur en management. Je bent een enthousiaste ambassadeur van Juridische Zaken. Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en je introduceert innovatie en vernieuwing. Uiteraard heb je een actieve rol bij bijvoorbeeld de implementatie van nieuwe wetgeving en verbetering van gemeentelijke processen. 

Het team Juridische Zaken

Het team Juridische Zaken is een team in ontwikkeling met een hoge ambitie op kwaliteit, verbinding en samenwerken. Het team bestaat uit 11 medewerkers die zorgen voor de bestuursrechtelijke- en civielrechtelijke advisering van bestuur en collega’s, alsook de behandeling van bezwaar- en beroepschriften op het terrein van gemeentelijke belastingen, het sociaal domein, het omgevingsrecht, de openbare orde en veiligheid en bijzondere wetten. Daarnaast zijn enkele medewerkers gespecialiseerd in inkoop- en aanbesteding. 

Functie-eisen

 • Afgeronde juridische opleiding op academisch niveau.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als (juridisch) leidinggevende.
 • Ervaring met politieke en bestuurlijke processen en advisering binnen een gemeente is een pré.
 • Competenties: organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit, besluitvaardig, daadkrachtig, netwerkvaardig, verbindend.

Ons aanbod

 • Een functie voor 36 uur per week;
 • Bruto maandsalaris: maximaal € 5.520,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week; functieschaal 12);
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een uitdagende en inspirerende functie;
 • Een professionele, klantgerichte werkomgeving waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een informele werksfeer;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: Individueel Keuzebudget, vitaliteitsbudget, vorming en opleiding, ADV-opbouw, generatiepact, mogelijkheid van thuiswerken, devices (iPhone + keuze uit een iPad of (mini)laptop).

Wie zijn wij
Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen.  Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. Ideaal om je werkervaring te verdiepen én te verbreden. 

In de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 430 medewerkers in 35 verschillende teams en opgaven, verdeeld over vijf domeinen. We werken op basis van eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap. Dit biedt de kans om in opgaven(teams) nauw samen te werken aan het realiseren van (maatschappelijke) doelen. Het gaat daarbij vooral om het behalen van resultaat, waarbij flexibiliteit en creativiteit belangrijke eigenschappen zijn.  Onze kernwaarden zijn ROTS wat staat voor Resultaatgericht, Ondernemend, Transparant en Samenwerken in teams.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer P. Schuit, domeinmanager: 14 070.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure: Jessica Moleveld (Medewerker HRM): 14 070. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Geïnteresseerd? 
Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan de bovenstaande beschrijving? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan uiterlijk 17 februari  a.s. via de sollicitatiebutton, onder vermelding van vacaturenummer MJ 1840.

Ten slotte
De selectiegesprekken zijn gepland op 4, 5 en 7 maart 2019.

Een assessment maakt onderdeel uit van de werving- en selectieprocedure. Deze vindt plaats op 25 maart 2019.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch