Juridisch Adviseur Rechtsbeschermingsbedrijf

Juridisch Adviseur Rechtsbeschermingsbedrijf
36 uur per week - WO - Juridisch

Jouw functie
Je rol
De gemeente probeert het wonen, werken en leven in Delft zo prettig mogelijk te maken voor iedereen. Maar het komt weleens voor dat een van onze burgers het niet eens is met een beslissing van de gemeente. Als Juridisch adviseur Rechtsbeschermingsbedrijf speel jij een belangrijke rol in de afhandeling van deze bezwaarschriften (voor zowel Delft als de Veiligheidsregio Haaglanden). Je treedt op als secretaris van de Adviescommissie voor bezwaarschriften én als voorzitter bij bezwaarzaken die via ambtelijk horen worden afgehandeld. Dit houdt in dat je hoorzittingen voorbereidt en/of begeleidt en verslagen en conceptadviezen opstelt en terugkoppelt aan het betrokken cluster. Daarnaast ben je continu bezig met het spotten van verbeterpunten. Wat had er beter gekund? Wat kan er nu nog beter? Zijn er leermomenten die je terug kunt koppelen aan de clusters? Dankzij jouw inzet kan de juridische kwaliteit van de gemeentelijke organisatie worden verbeterd.

Je werkplek 
Kwaliteit, tijdigheid en betaalbaarheid: dat is nodig bij de afhandeling van bezwaarschriften. Minder complexe bezwaarschriften worden daarom via ambtelijk horen afgehandeld. Voor de complexe bezwaarschriften heeft de gemeente een Adviescommissie voor bezwaarschriften ingesteld. Deze bestaat uit vier kamers, met elk een eigen specialisatie.

  • Kamer I: belast met zaken op het gebied van bouwen, wonen en verkeer
  • Kamer II: belast met zaken op het gebied van werk, inkomen en zorg
  • Kamer III: belast met zaken, anders dan genoemd onder I, II en IV
  • Kamer IV: belast met zaken omtrent de rechtspositie van gemeentelijk personeel en personeel van de Veiligheidsregio Haaglanden

Ook geven we je graag nog wat extra informatie over het Rechtsbeschermingsbedrijf. Deze maakt namelijk deel uit van de afdeling Juridische Zaken. De afdeling is aan de ene kant een businesspartner van alle clusters, aan de andere kant is zij ook het juridisch geweten binnen de gemeente. Een team gemeentejuristen is onderdeel van de afdeling om ervoor te zorgen dat alle taken die bij de juridische functie horen, goed kunnen worden uitgevoerd.  

Over jou
Analytisch en resultaatgericht: dat is wat je moet zijn om deze adviesfunctie goed te kunnen uitoefenen. Daarnaast ben jij iemand die niet terugdeinst voor het tonen van initiatief en heb jij veel empathisch vermogen. Je kunt goed samenwerken, hebt oog voor de belangen die spelen en kunt op basis van gezag en gepaste communicatie anderen overtuigen.

Andere eisen:

  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en over een relevante juridische opleiding.
  • Je hebt kennis van juridische processen bij (lokale) overheid.
  • Je bent ervaren in het adviseren over juridische aangelegenheden.
  • Ervaring als secretaris van een bezwarencommissie en met ambtelijk horen is een pré.
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving.


Wat we bieden
Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.859,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Delft. Laat zien wat je kan
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Jennifer van Luijk (Afdelingshoofd Juridische Zaken) via telefoonnummer 06 40 14 12 96.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor 17 februari 2019 via de 'Solliciteer' button.

Medewerkers van de Gemeente Delft en Werken in Haaglanden hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op andere kandidaten.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Legal Counsel, Overheid