Advocaat-stagiair(e) aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht

Ben jij enthousiast en gedreven en vind jij het leuk in een dynamische procespraktijk te werken? Ben jij die collega met onder meer belangstelling voor beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid? Dan ben jij wellicht degene die wij graag zouden toevoegen aan ons team.

Wat ga je doen?

Je gaat als advocaat-stagiair(e) aan de slag in de algemene schadepraktijk. Dat betekent dat je adviseert en procedeert, zowel binnen het aansprakelijkheidsrecht als binnen het verzekeringsrecht. Je kunt daarbij denken aan beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid en grensoverschrijdende geschillen.

Je schrijft adviezen en processtukken, gaat (mee) naar de rechtbank en werkt samen met verschillende collega’s. Je wordt specifiek begeleid door je patroon, maar kunt ook altijd bij andere collega’s terecht.

Als je het leuk vindt om te publiceren dan is daar zeker gelegenheid voor, zowel op ons kennisplatform als in wetenschappelijke tijdschriften.

Naast je dagelijkse praktijk volg je natuurlijk ook de Beroepsopleiding Advocatuur en biedt de Dirkzwager Academy genoeg mogelijkheden om je ook daarnaast nog op andere manieren te ontwikkelen.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag op de sectie Aansprakelijkheid, Schade en Verzekering in Arnhem. Onze landelijk en internationaal opererende schadesectie staat vooral verzekeraars en hun verzekerden bij.

De sectie is actief op alle facetten van het aansprakelijkheids-, schade- en verzekeringsrecht. Je kunt daarbij onder meer denken aan letselschade (o.a. werkgeversaansprakelijkheid), schadevergoedingsrecht, fraudezaken, commerciële handelsgeschillen, beroeps- en productaansprakelijkheid en allerhande verzekeringskwesties.

Wie ben jij?

Heb jij een passie voor het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, meer specifiek voor beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid? Ben jij goed thuis in het Engels, ben jij gedreven, zelfstandig en analytisch sterk en blijkt dit ook uit je studieresultaten? En krijg je er energie van om doordachte juridische stukken op te stellen en creatieve argumenten te bedenken om de rechter van jouw standpunt te overtuigen? Dan maken we graag kennis met jou.

Solliciteer ook gerust als je een gevorderd advocaat-stagiair(e) bent.

Arbeidsvoorwaarden

Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden en daar zijn wij graag open over. Je kunt van ons het volgende verwachten: - een contract voor de duur van de advocaat-stage (meestal: 3 jaar en 3 maanden); - als advocaat-stagiaire start je met een salaris van € 3.225,- (prijspeil 2019) bruto per maand, excl. 8% vakantietoeslag - een goede pensioenregeling; - een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding; - 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband; - een laptop en een mobiele telefoon; - de Beroepsopleiding Advocatuur; - de Dirkzwager Academy.

Interesse?

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Daan Baas, associate partner. Je bereikt Daan via (0)26 353 83 74 of via baas@dirkzwager.nl.

Wil je solliciteren?

Klik dan op de gele button ‘online solliciteren’ hiernaast. Je motivatiebrief mag je richten aan Petra Kiphardt (manager HR).


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e)