Projectmedewerker AVG

Accountmanager big data & analytics
Belastingdienst


Functieomschrijving
"Ik ben thuis in de wereld van mijn opdrachtgevers en bespreek met hen de vraag achter de vraag: is de gevraagde oplossing wel de meest optimale voor het achterliggende probleem? Kan ik helpen om dat probleem te analyseren en te definiëren? Ik wil vroeg scherp krijgen wát wordt gevraagd en wat ik kan betekenen om verspilling van tijd of capaciteit te voorkomen. Samen met mijn in- en soms externe opdrachtgevers ben ik op weg naar de Belastingdienst van de toekomst." Marc Vlam - Adviseur en accountmanager bij Datafundamenten en Analytics van de Belastingdienst.

Datafundamenten en Analytics van de Belastingdienst (DF&A) wil door het slim toepassen van analyses op data de Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever laten zijn! Het gebruik van bigdataplatforms en -systemen leidt tot innovatie en datagedreven producten en diensten waardoor we burgers en bedrijven een steeds betere service verlenen, belastingopbrengsten verhogen, fraude effectief bestrijden én een gezonde bv Nederland helpen realiseren. DF&A, de afdeling waar jij werkt, beschikt hiervoor over de grootste hoeveelheid data van Nederland die zijn opgeslagen in tal van verschillende systemen!

In jouw rol van accountmanager bij DF&A van de Belastingdienst help je mee om deze verbeteringen te realiseren en wil je echte én meetbare resultaten boeken. Jij snapt waar de Belastingdienst behoefte aan heeft. Je kent de bijzondere - vaak maatschappelijke - vraagstukken die spelen bij onze opdrachtgevers en je weet welke consequenties dat heeft voor de massale verwerking, de dienstverlening, het toezicht en de bedrijfsvoering van de Belastingdienst. En om jouw opdrachtgever(s) goed te kunnen adviseren, beschik je natuurlijk over uitstekende kennis van de producten van DF&A, zoals eenmalige analyses, risicomodellen en informatiedashboards. Je zoekt (bestuurlijke) afstemming over zowel operationele vraagstukken als ontwikkelprojecten en jouw creativiteit, ideeën en communicatieve vaardigheden leiden tot vernieuwende producten die daadwerkelijk worden ontwikkeld door DF&A en geïmplementeerd bij de klanten.

Als accountmanager ben je dus tegelijkertijd sparringpartner en adviseur op tactisch én strategisch niveau. Je coördineert je eigen werkzaamheden en je laat je niet verrassen door onvoorziene problemen. Je bent een uitstekend netwerker die op natuurlijke wijze zijn professionele kring weet uit te breiden en je bent daarin een voorbeeld voor anderen. Je werkt in een dynamische omgeving met zeer deskundige collega's van wie je veel (over het vak) kunt leren. Jouw ervaring in het samenbrengen van uitvoeringvraagstukken en deze nieuwe data-gedreven oplossingsrichtingen helpen de Belastingdienst vooruit.
Je wilt jezelf echter niet beperken tot uitsluitend vakinhoudelijke aspecten, maar jezelf ook persoonlijk ontwikkelen. En dankzij onze eigen academy en veel tijd en budget voor opleidingen en trainingen kun je jouw kennis op bijvoorbeeld het gebied van privacy, nieuwe communicatietools of presentatietechnieken verbreden. Dus.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Marc? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op!

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma, liefst in bedrijfskundige informatica of een andere relevante richting.
 • Je hebt tenminste vier jaar relevante ervaring in het werkveld van accountmanagement.
 • Je hebt affiniteit met data gedreven producten.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met samenwerken en het onderhouden van een uitgebreid netwerk.
 • Het is een pre als je ervaring hebt in een complexe en politiek-bestuurlijke organisatie
 • En datzelfde geldt voor als je ervaring hebt met de Agile-werkwijze.


Jouw competenties?

 • organisatiesensitiviteit
 • analyseren
 • netwerken
 • overtuigingskracht
 • plannen en organiseren


Herken jij jezelf hierin ook?
Je bent nieuwsgierig en je hebt lef. Je kunt mensen meenemen in een verandering op een manier die bij hun past. Dat vergt inlevingsvermogen en vraagt om sterke communicatieve vaardigheden. Je werkt resultaatgericht, vanuit ontwikkelperspectief. Accountmanagement speelt zich af in een bestuurlijke context waarin je oog moet hebben voor elkaars belangen, die je continu én duidelijk voor het voetlicht weet te brengen. Én je hebt er zichtbaar plezier in om je te bewegen in een organisatie waarin nog niet alles is vastgelegd. Kortom: je bent in alle opzichten een ambassadeur van Datafundamenten en Analytics van de Belastingdienst.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 13
Maandsalaris: Min €4.086 – Max. €6.097 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Legal Counsel, Overheid