Jurist Technology Transfer Office (TTO)

Vacature Jurist
36 uur

Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis – Nederlands Kanker Instituut (NKI-AVL), gevestigd in Amsterdam, is een combinatie van één van de meest gerenommeerde instituten ter wereld op het gebied van onderzoek naar kanker en een in de behandeling van kankerpatiënten gespecialiseerd ziekenhuis, waardoor de unieke mogelijkheid bestaat de resultaten van het onderzoek direct door te vertalen naar de klinische praktijk.

Voor de bescherming en de exploitatie van de resultaten en kennis die uit ons onderzoek voortkomen is er een Technology Transfer Office (TTO) binnen het NKI-AVL. Het TTO zorgt voor de bescherming en vermarkting van het intellectueel eigendom dat binnen het NKI-AVL wordt ontwikkeld. Hierbij wordt actief samenwerking gezocht met bedrijven voor ontwikkeling van nieuwe producten en methoden die de kankerpatiënt ten goede moeten komen. De primaire doelstelling hierbij is het ondersteunen van de onderzoekers en artsen. Binnen het TTO is momenteel ruimte voor een jurist.

Jouw functie binnen onze afdeling
In jouw functie van jurist biedt je ondersteuning en advies aan de (research)organisatie en collega’s binnen het TTO op het gebied van intellectuele eigendom en stel je contracten op die ook door jou, samen met je TTO collega’s, worden onderhandeld, bewaakt en beheerd. Daarnaast biedt je ondersteuning t.a.v. bescherming en exploitatie van intellectueel eigendom, bij spin-off activiteiten en samenwerkingen op onderzoeksgebied. Te denken valt aan licentieovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, consultancy- en geheimhoudingsovereenkomsten, alsmede contracten voor overdracht van onderzoeksmaterialen en/of data (Material Transfer Agreements/Data Transfer Agreements) van en naar het NKI-AVL.

De functie betreft een aanstelling voor onbepaalde duur, met een proefperiode van twee maanden.
Afhankelijk van gebleken geschiktheid kan het takenpakket uitgebreid worden naar meer complexe commerciële en onderzoek-gerelateerde contracten. In deze functie rapporteer je aan de manager TTO en aan de senior jurist binnen het TTO team.

Jouw profiel
Communicatieve, zelfstandige en gedreven jurist met een scherpe blik, die zijn of haar specialisatie verder wil ontwikkelen binnen een wetenschappelijke context. Het goed onderhouden van externe en interne contacten met onderzoekers en arts-onderzoekers is van groot belang.
Spreekt de uitdaging je aan en voldoe doen je aan de onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit om te reageren!

  • Je bent universitair geschoold (Nederlands Recht);
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling;
  • Je bent ervaring in het opstellen en uitonderhandelen van onderzoek-gerelateerde overeenkomsten, bij voorkeur op het gebied van klinisch en preklinisch biomedisch onderzoek;
  • Ervaring met het opstellen en uitonderhandelen van commerciële contracten (m.n. licenties op gebruik van intellectueel eigendom) strekt tot aanbeveling; en
  • Je bent proactief, servicegericht en flexibel ingesteld.


Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Met de innovatie en groei die we de komende jaren als organisatie gaan doormaken, staan ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de cao ziekenhuizen. Jouw salaris zal, afhankelijk van je ervaring, vallen in Functiegroep 60 of 65 van de cao Ziekenhuizen. Voor meer informatie over ons kan je kijken op werkenbijavl.nl.

Assessment
Een assessment kan onderdeel vormen van de sollicitatie procedure.

Interesse?
Mail dan je reactie met cv en voldoende motivatie naar of reageer via het online sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Koen Verhoef, manager TTO of Hylke Galama, senior jurist TTO, via telefoonnummer 020 512 1999.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Jurist