Rechtshulpverlener Civielrecht

De afdeling

Binnen de sector Wonen zijn rechtshulpverleners, advocaten en  paralegals werkzaam. Er wordt een grote variëteit aan juridische zaken behandeld. De type zaken variëren van erfrecht, huurrecht, personen- en familierecht, burenrecht, bouwrecht tot bestuursrecht. 

Wat ga je doen?

Als rechtshulpverlener civielrecht Wonen: 

  • verleen je hoofdzakelijk zelfstandig rechtshulp bij civielrechtelijke geschillen voorverzekerden van bij SRK Rechtsbijstand aangesloten verzekeringsmaatschappijen. Dit voornamelijk Koop/verkoop geschillen over woningen, burenrechtelijke -, en huurrechtelijke geschillen.
  • behandel je het gehele juridische traject van een dossier.  
  • ben je uitstekend in staat voor de belangen van jouw klanten op te komen, doordat je een specialist bent op enkele rechtsgebieden.
  • werk je in een team van specialisten die optreden in de verschillende rechtsgebieden. 
  • voer je in de praktijk regelmatig procedures bij de sector kanton en diverse geschillencommissies.

Wie zoeken wij?

Als rechtshulpverlener civielrecht Wonen:

  • beschik je over een afgeronde opleiding WO Nederlands Recht. Je beschikt over 3-5 jaar relevante werkervaring en hebt specialistische kennis op het gebied van huur koop/verkoop en burenrecht. Affiniteit met (een aantal van) de andere genoemde rechtsgebieden is een pré.
  • ben je in staat je te profileren als klantgerichte rechtshulpverlener. Dit houdt in dat je communicatief vaardig en zelfstandig bent, maar ook planmatig en gestructureerd werkt. Daarnaast weet je te overtuigen en sta je stevig in je schoenen. Dit blijkt ook uit je specialisatie, 

stages/werkervaring en hoe je als mens in het leven staat. 

  • vind je het belangrijk om up-to-date te blijven op het eigen vakgebied, zodat je veranderingen en ontwikkelingen op het vakgebied in de praktijk kunt toepassen. Daarbij signaleer en initieer je nieuwe kansen en praktische oplossingen voor SRK Rechtsbijstand en haar klanten. 

De kernwaarden van SRK Rechtsbijstand – verantwoordelijk, duidelijk, proactief en passie – spreken je aan en draag je vol overtuiging uit. Daarnaast zijn de kerncompetenties klantgericht, samenwerken, aanpassingsvermogen en integriteit voor jou een vanzelfsprekendheid. 

Wat bieden wij?

SRK Rechtsbijstand biedt een zelfstandige en uitdagende functie in een collegiale en informele organisatie in beweging, met als kenmerk een dynamische dienstverlening. Naast een marktconform salaris kent SRK Rechtsbijstand uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vaste 13e maand, 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling.

Ben je geïnteresseerd? 
Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk (7 maart 2019) een sollicitatiebrief met cv naar door op de solliciteerbutton te drukken.

Een pre employment screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Daniël de Wilde, Teamleider Team Wonen 4, via het Legal Service Center (079-3303150). 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch