Senior jurist

Senior jurist

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Functieomschrijving
In Nederland kunnen we vertrouwen op goede gezondheidszorg en jeugdhulp. Dat willen we graag zo houden. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zet zich hiervoor in. En jij ook, als senior jurist. Met jouw juridische deskundigheid adviseer je het management en draagt zo bij aan gezonde en betrouwbare gezondheids- en jeugdzorg.

Je informeert en adviseert het management en inspecteurs op het gebied van de gezondheidszorg over de juridische aspecten van toezicht. Denk aan het geven van adviezen aan inspecteurs bij complexe casuïstiek en het adviseren over juridische kaders en ontwikkelingen in het toezicht. Maar ook aan het beoordelen van en adviseren over wetgeving en beleidsuitgangspunten, vanuit het oogpunt van toezichthouder.

Daarnaast treed je op in juridische procedures, voortvloeiend uit het handelen van de inspectie op het terrein van gezondheidsrecht en bestuursrecht.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-master gezondheidsrecht of bestuursrecht.
  • Je hebt ruime werkervaring in de sector gezondheidszorg en/of de advocatuur en/of een toezichthouder.
  • Je kunt adviseren over complexe juridische kwesties en hebt veel proceservaring.
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen, kunt snel schakelen en je hebt goede communicatieve vaardigheden.
  • Je kunt verschillende belevingswerelden met elkaar verbinden en je weet goed in te spelen op de ontwikkelingen die je ziet.
  • Je bent gewend te werken in een hectische omgeving.
  • Je hebt overtuigingskracht, kunt goed plannen en organiseren en je bent oplossingsgericht.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.667 – Max. €5.450 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

  • Omdat je in deze functie met vertrouwelijke informatie werkt, vragen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties.
  • Om in dienst te treden heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig.
  • Een functiegericht assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid