Vergunningverlener APV/Bijzondere Wetten

In Heerhugowaard werken wij elke dag aan een betere en veiligere omgeving voor iedereen die hier komt, woont, werkt, onderneemt en leeft. Dit doen we met inzet voor en door iedereen. Want alleen samen maken we het waar.

Heerhugowaard is jouw ruimte als jij met jouw ambities en talent het verschil wilt maken voor iedereen in onze mooie gemeente. Jij bent een publieke professional. Jouw blik is altijd naar buiten gericht en je pakt jouw ruimte om je te blijven ontwikkelen. Als jij groeit, groeit de organisatie mee. Zo zijn we altijd een stap voor.

Met plezier samenwerken voor een TOP dienstverlening: dat is werken bij Heerhugowaard.

Vergunningverlener APV/Bijzondere Wetten
24 uur | Heerhugowaard

Over de functie

De functie valt binnen het organisatieonderdeel Omgevingsvergunning (Dienstverlening). Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de behandeling van aanvragen met betrekking tot Wabo-vergunningen en de vergunningen in het kader van de APV en bijzondere wetten, zoals de Drank- en horecawet.

Wat ga je doen?
Jij gaat je voornamelijk bezighouden met de verlening van evenementenvergunningen. Je bent goed op de hoogte van de landelijke wet- en regelgeving en het lokale beleidskader en bent in staat deze op de juiste wijze toe te passen. Je bent verantwoordelijk voor het hele proces van vergunningverlening: juridische toetsing van een aanvraag, bepaling van de voorwaarden en verlening van de uiteindelijke evenementenvergunning en bijbehorende vergunningen en ontheffingen.

Wat jij nog meer doet
Als vergunningverlener pak je jouw ruimte om mensen en organisaties bij je werk te betrekken. Je onderhoudt het contact met organisatoren van evenementen en externe partners, zoals de Veiligheidsregio en de politie. Intern overleg je regelmatig met jouw collega’s van andere disciplines, zoals de teams Handhaving en Veiligheid. Daarnaast ben je inzetbaar voor vraagstukken op andere onderdelen van de APV/bijzondere wetten.

Wat jij bent, kunt en hebt
Je hebt een afgeronde HBO-opleiding op juridisch gebied en enkele jaren werkervaring als vergunningverlener APV/bijzondere wetten met betrekking tot evenementen. Je verstaat de kunst om de regelgeving ook naar ‘de geest van de wet’ te interpreteren door het maken van zorgvuldige afwegingen tussen de regelgeving, het beoogde doel en het maatschappelijke als ook het politieke draagvlak. Je bent overtuigend en werkt graag samen. Daarnaast heb je een klantgerichte houding en een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Ben je geïnteresseerd?
Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten. Stuur je sollicitatie vóór 24 februari 2019 door te klikken op de sollicitatiebutton. De gesprekken vinden plaats op 4 maart 2019.

Wat wij je bieden
Heerhugowaard werkt op een vernieuwende, praktische en vooral menselijke manier. Dat betekent flexibele werktijden, de mogelijkheid om plaats (bijvoorbeeld vanuit huis) en tijd onafhankelijk te werken. Je kiest zelf je laptop en telefoon (BYOD), deze worden jouw eigendom. Je kunt deze dus ook privé gebruiken. Jouw salaris is maximaal € 4.225,-- bruto per maand (fulltime dienstverband, schaal 10, CAR/UWO, salarispeil 1 januari 2018). Naast het recht op vakantie-uren (183,6 uur) kun je ook nog ruim 4 weken verlof kopen via het individuele keuze budget (IKB). Het IKB is 18,45% van jouw bruto salaris en je kunt dit voor verschillende doelen inzetten of opnemen wanneer het jou uitkomt.

Heb je nog vragen?
Neem contact op met Peter van Drongelen, manager Dienstverlening, tel. 06–2204068606.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vergunningverlener APV, bijzondere wetten, Vergunningverlener, APV, Gemeente, Overheid, Vacature Heerhugowaard


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch, Overheid, Overig