Raadsadviseur / Plaatsvervangend Griffier

Raadsadviseur/plaatsvervangend griffier
-verbindende schakel-
Voor 16 uur per week (0,4 fte)

 
Wij zoeken een raadsadviseur/plaatsvervangend griffier tevens secretaris van de rekenkamercommissie.
 
Ben jij dit?
Je bent in staat om continu te kunnen laveren tussen alle betrokkenen bij de politiek en hebt inzicht in het krachtenveld waarin de griffie opereert. Je hebt kennis van het algemeen bestuursrecht en weet snel benodigde informatie, ook tijdens vergaderingen te vinden. Goede kennis van het gemeenterecht is een prè. Je beschikt over een hbo of academisch werk- en denkniveau, verkregen door opleiding of werkervaring. Je hebt bij voorkeur ook juridische ervaring voor het actualiseren en opstellen van de verordeningen en reglementen van de raad. Je bent een stevige persoonlijkheid die #pragmatisch en direct kan inspelen op veranderende situaties. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en een scherp #analytisch vermogen. Je bent #Flexibel bij de invulling van je werkweek. Je bent zeker ook in de avonduren beschikbaar voor vergaderingen. Invulling van de werkuren geschied na overleg binnen het team. Je bent een teamplayer, binnen het kleine griffieteam is afstemming vanzelfsprekend.
 
Wat ga je doen?
Je werkt binnen de griffie actief en enthousiast mee aan de ondersteuning van de raad en bent hierin sparringpartner van de griffier van de gemeente Wormerland. Je ben plaatsvervanger van de griffier. Je ondersteunt bij en organiseert mede de vergaderingen van de raad, commissies en werkgroepen ook ben je mede verantwoordelijk voor de inhoudelijke voorbereiding en afhandeling van vergaderingen van raadscommissies en werkgroepen.
Verder fungeer je als vraagbaak voor Raadsleden, collegeleden, ambtenaren, inwoners voor vragen die gericht zijn op de werkzaamheden van de raad. Het adviseren van de raadsleden over het gebruik van de ‘raadsinstrumenten’ zoals moties, amendementen en schriftelijke vragen behoren ook tot je werkzaamheden. Je ondersteunt bij het mede vormgeven van participatiemogelijkheden voor burgers en dergelijke. Ook treedt je op als secretaris van de Rekenkamercommissie en/of meerdere raadscommissie en/of werkgroepen van de raad.
 
Past dit bij jou?
De raadsgriffie van de gemeente Wormerland ondersteunt en adviseert de gemeenteraad. De griffie is de verbindende schakel tussen enerzijds de raad en anderzijds het college en de ambtelijke organisatie De griffie in Wormerland bestaat uit de griffier, een raadsadviseur/ plaatsvervangend griffier en een griffiemedewerker (in totaal 2,2 fte). De griffie is een klein team, waardoor we een brede inzet van je verwachten.  De griffie verzorgt het secretariaat voor de verschillende vergaderingen van de raad en commissies. Daarnaast levert de griffie inhoudelijke ondersteuning aan raadsleden en de voorzitter van de raad om hun taak goed te kunnen uitvoeren. Kortom: een boeiende en veelomvattende functie. Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden wij een bruto maandsalaris van max. € 4225,00 functie schaal 10 bij een dienstverband van 36 uur.
 
#voegjezelftoe
Ben jij de raadsadviseur/plaatsvervangend griffier tevens secretaris van de rekenkamercommissie voor de gemeente Wormerland die wij zoeken en passen wij bij jou? Dan horen we dat graag van je. Stuur vóór 24 februari 2019 je motivatie met cv via het online sollicitatieformulier onderaan de pagina. Bij het tabblad Overheden ga je naar OVER-gemeenten en daar zie je het aanbod van actuele vacatures waaronder deze functie van raadsadviseur/plaatsvervangend griffier. De gesprekken staan naar verwachting gepland op donderdag 7 maart 2019.
 
Vragen?
Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Irene Vrolijk, griffier gemeente Wormerland, tel: 06-21517728. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Renate van Klinken, HRM-adviseur: (075) 651 22 85. Voor meer informatie kan je kijken op over-gemeenten.nl.
 
#Pragmatisch #Analytisch vermogen #Flexibel
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Overig