Adviseur Arbeidsvoorwaarden en rechtspositie (36 uur)

Adviseur Arbeidsvoorwaarden en rechtspositie (36 uur)

Jouw functie


Je rol
Een vraagbaak, een aanspreekpunt, een inhoudelijk expert en een adviseur: dat ben jij. Als Adviseur Arbeidsvoorwaarden en rechtspositie vervul je een heleboel belangrijke rollen. Jij weet alles over complexe arbeidsvoorwaardelijke en rechtspositionele vraagstukken, over de (implementatie) van beleids- en beheerinstrumenten en over de uitvoering van arbeidsrechtelijke regelingen. Je adviseert onder andere het management, het college en collega (beleids)adviseurs van de afdeling Advies.
Daarnaast draag je, met jouw specialisatie in arbeidsvoorwaarden, bij aan een strategisch HR-beleid. Ook volg je de trends op het gebied van arbeidsvoorwaarden en weet deze door te vertalen naar de arbeidsvoorwaardenpakketten van de gemeente. Als laatste ben je betrokken bij de voorbereiding en implementatie van de Wet normalisering rechtspositie en ambtenaren.

Je werkplek
Waar en met wie werk je als Adviseur Arbeidsvoorwaarden en rechtspositie? Je gaat aan de slag op de afdeling Expertise & Ondersteuning, die direct onder de portefeuille Interne Dienstverlening valt. Hier geven 20 enthousiaste medewerkers dagelijks advies aan het lijnmanagement als het gaat om HR-zaken. Recruitment en functiewaardering bijvoorbeeld, maar ook E-HRM, rechtspositie, personeels- en salarisadministratie. Samenwerken doe je veel met de HR-businessadviseurs van de diverse portefeuilles en de managers van de afdelingen.

Over jou
Wie zoeken wij? Iemand die daadkrachtig is, initiatief toont en sterk in zijn of haar schoenen staat. Je kunt goed luisteren en gaat altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Andere competenties die bij jou passen: analytisch sterk, dienstverlenend, oplossingsgericht, gedreven. Je bent kritisch, maar tegelijkertijd weet je de ruimte binnen de kaders van wet- en regelgeving op te zoeken als dat nodig is. Als laatste ben je onafhankelijk en kun je een goede sparringpartner voor jouw collega’s zijn.

Andere eisen:

  • Je hebt een universitaire opleiding Rechten gedaan. Een specialisatie op het gebied van arbeidsrecht is een pré.
  • Je hebt actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van ambtenaren- en arbeidsrecht.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
  • Je hebt ruime ervaring met het bijdragen en deelnemen aan grote (arbeidsvoorwaardelijke) verandertrajecten.
  • Je hebt gedegen kennis van (ontwikkelingen en vernieuwingen in) gemeentelijke- en/of overheidsorganisaties.
  • Je hebt tenminste 5 tot 10 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Ervaring in de advocatuur is een pré.


Wat we bieden
Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.859,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11).
Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Delft. Laat zien wat je kan
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.
Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Wytze van Tricht (manager a.i. Expertise en Ondersteuning) via telefoonnummer 06 52 73 93 98.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor 25 februari 2019 via de 'Solliciteer' button.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 1 maart 2019, de tweede op 6 maart 2019.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Legal Counsel, Overheid