Juridisch Adviseur Vergunningen

Altena
De nieuwe gemeente Altena gaat op 1 januari 2019 van start en bestaat uit de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Met de herindeling ontstaat een uitgestrekte gemeente in Noord-Brabant met 21 kernen waar ook de Biesbosch onderdeel vanuit maakt, die grenst aan Zuid-Holland en Gelderland. De nieuwe gemeente heeft ruim 54.000 inwoners en beslaat een grondgebied van 226,6 km2.
 
De nieuwe gemeente vindt het belangrijk om te participeren in maatschappelijke initiatieven en dat de samenleving participeert in gemeentelijke initiatieven. Kernwoorden hierin zijn: zelfredzaamheid, duurzaamheid en veelzijdigheid. Dit hebben wij ook vastgelegd in onze toekomstvisie. Om dit te realiseren stelt Altena de samenleving centraal, werkt men van buiten naar binnen, is de organisatie wendbaar en flexibel én werkt men samen.
 
Organisatie
De organisatie zal 325 fte omvatten en bestaat uit een directie, transitieteam en 17 teams aangestuurd door teammanagers en de griffie onder leiding van de griffier. De nieuwe organisatie is eigentijds, effectief en efficiënt, met een dienstverlening die verbindend en op maat is. De organisatie is krachtig en wendbaar om te kunnen anticiperen op veranderingen in de bestuurlijke en maatschappelijke omgeving. Altena is een aantrekkelijke werkgever en creëert een vitale organisatie waarin het prettig werken is. Belangrijke kenmerken zoals beschreven in de organisatiefilosofie zijn: flexibele en wendbare organisatie, lerende en reflecterende werkomgeving en ondernemende en oplossingsgerichte instelling. Deze waarden worden vertaald naar algemene competenties voor iedereen.

Voor het team publiek zijn wij op zoek naar een:

Juridisch Adviseur Vergunningen
24 – 36 uur | Almkerk

 

Wat doe je als juridisch adviseur vergunningen?

 • Je adviseert het bestuur, directie, teammanagers en collegae over complexe juridische vraagstukken in de beleidsuitvoering van integrale vergunningverlening;
 • Je bent de juridische vraagbaak voor de integrale vergunningverleners;
 • De nadruk van de werkzaamheden zal liggen op de omgevingsvergunning (Wabo);
 • Je draagt zorg voor de juridische kwaliteitszorg van de processen en beslissingen en bewaakt de kwaliteit van de vergunningen en correspondentie;
 • Je controleert en maakt verordeningen, vergunningvoorschriften en stelt formats op;
 • Je onderhoudt contacten met partijen/belanghebbenden en zorgt voor afstemming;
 • Je behandelt bezwaar- en beroepschriften, stelt pleitnotities op en vertegenwoordigt de gemeente Altena bij de bezwaarschriftencommissie, rechtbank en Raad van State.

 

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een afgeronde juridische opleiding op academisch niveau of minimaal in het bezit van een HBO-opleiding en hebt aantoonbare kennis van de Algemene wet bestuursrecht, Omgevingsrecht en bijzondere wetgeving;
 • Je hebt meerjarige relevante werk- en advieservaring op dit gebied;
 • Je hebt ervaring in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Je hebt een flexibele en positieve instelling, je denkt in mogelijkheden, je hebt lef om initiatief te nemen;
 • Je kunt zowel mondeling als schriftelijk duidelijk en compact standpunten en adviezen formuleren en motiveren;
 • Je hebt een proactieve houding in je denken en doen, je kunt creatief meedenken en met plezier toewerken naar (gezamenlijke) oplossingen ter voorkoming van juridsiche procedures;
 • Je bent resultaatgericht en hebt de vaardigheid om tegengestelde belangen te overbruggen;
 • Je kunt goed samenwerken, in een team, met andere collegae en netwerkpartners;
 • Je bent van onbesproken gedrag, betrouwbaar en 100% integer.


Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie in een gedreven team om van de nieuwe gemeente Altena een succes te maken. Je kunt rekenen op een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, collega’s met humor en een flexplek op één van onze prachtige locaties. Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé. Je kunt rekenen op een mooi salaris van maximaal € 4.225,00 bruto per maand (CAR-UWO schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Aangevuld met een individueel keuzebudget van 17,05% wat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.

Daarnaast kun je gebruik maken van onze eigen Altena-academie waardoor je volop in ontwikkeling blijft. De gemeente kent flexibele werktijden, betaald ouderschapsverlof, aan- en verkoop van verlofuren, volop ontwikkelingsmogelijkheden en een vergoeding van reiskosten woon-werkverkeer.
 

Klinkt goed toch?
Twijfel jij niet langer en denk jij bij ons het verschil te kunnen maken? Solliciteer dan direct! Stuur je CV en motivatie vóór 25 februari 2019 in via de sollicitatiebutton op deze pagina. De gesprekken vinden plaats op maandag 4 maart 2019 in de middag.

Voor vragen over de procedure of de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Mia Groenenberg via 0183-516400 of m.groenenberg@gemeentealtena.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Juridisch Adviseur Vergunningen, Juridisch Advies, Vergunningen, Bestuursrecht, Omgevingsrecht, Bijzondere Wetgeving, Bestuurlijk, Juridisch, Legal


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch, Legal Counsel