Jurist Privaatrecht

 

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis. Daarmee draagt ZonMw bij aan het verbeteren van de zorg en gezondheid. Programma’s op het gebied van preventie, zorg en gezondheid hebben hierin een centrale plaats. Deze programma's worden in veertien clusters uitgevoerd. De stafafdeling strategie & innovatie en bedrijfsvoering ondersteunen de clusters. Er wordt met alle denkbare partijen samengewerkt die betrokken zijn bij het ontwikkelen en toepassen van kennis: wetenschappelijk onderzoekers, zorgprofessionals, patiënten, burgers, beleidsmakers, vertegenwoordigers uit het onderwijs en mensen uit het bedrijfsleven. De twee hoofdopdrachtgevers van ZonMw zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Voor de afdeling Strategie en Innovatie zijn wij op zoek naar een

Jurist Privaatrecht
(28,8 uur p/w)
(Vacaturenummer 19-21 JP S&I)

De stafafdeling Strategie en Innovatie (S&I) ondersteunt management en programma afdelingen bij het realiseren van de gestelde beleidsdoelen. Belangrijk hierbij is dat S&I-medewerkers gevraagd en ongevraagd proactief advies geven. Strategie en Innovatie opereert rondom de pijlers kwaliteit, strategie, implementatie, communicatie, internationaal en juridisch. Voor versterking van de pijler juridisch wordt gezocht naar een jurist die het huidige juridisch team komt versterken waarbij affiniteit met staatssteunrecht een pré is.

Het juridisch team van S&I houdt zich bezig met advisering binnen de volgende rechtsgebieden:
bestuur, contract, inkoop, AVG, staatssteun en Europees mededingingsrecht. 

De juristen hebben een eigen prioritair vakgebied, maar werken collegiaal samen op dossiers. 

Jurist Privaatrecht
Jij bent primair verantwoordelijk voor het beoordelen van samenwerkings- en licentieovereenkomsten tussen publiek-private partners op conformiteit met het Europees recht en de ZonMw algemene – en bijzondere subsidiebepalingen. Je adviseert over contracten tussen ZonMw en andere financiers. Je draagt, ook projectmatig, bij aan het verhogen van de kennis binnen de organisatie op het gebied van Europees mededingingsrecht.  

Staatssteun
Als jurist dien je, indien nodig, een interne opleiding staatssteun te volgen. Als jurist adviseer je collega’s die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de subsidieprogramma’s over staatssteunrechtelijke aspecten. Een onderdeel van deze juridische advisering is het leveren van een bijdrage aan de toepassing en naleving van staatssteunregels door programma’s van ZonMw. Je beoordeelt in samenspraak met de verantwoordelijke programmasecretarissen subsidieaanvragen op staatssteunrisico’s en conformiteit met de ZonMw algemene subsidiebepalingen. Je bewaakt daarbij de juridische kwaliteit van producten en voorziet bestuurlijke en/of politieke implicaties. Verder werk je mee aan kennisdeling, voorlichting, en het toegankelijk maken van informatie over staatssteun. 

Jouw profiel:

 • Je beschikt over een voltooide wo-opleiding Nederlands recht, bij voorkeur met een specialisme in bestuursrecht en/of contractrecht; 
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur als adviseur bij een overheidsorganisatie;
 • Je hebt kennis over staatssteunrecht, subsidierecht en/of aanbestedingsrecht is een pré;
 • Je bent breed inzetbaar voor advisering; 
 • Je kunt je nieuwe kennis snel eigen maken;
 • Je hebt een oplossingsgerichte, proactieve en flexibele werkhouding; 
 • Je bent gewend om zelfstandig en zo nodig onder hoge tijdsdruk te werken;
 • Je kunt gezaghebbend en begrijpelijk adviseren en hebt daarbij oog voor de politieke en beleidsmatige omgeving waarbinnen je functioneert; 
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve- en advies vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent in staat om in- en extern een netwerk op te bouwen.

Wij bieden je:

 • Een tijdelijke aanstelling voor 28,8 uur (0,8 fte) per week, voor een periode van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging. De exacte vormgeving van de aanstelling wordt in overleg nader bepaald;    
 • Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tot maximaal € 5.450,88 bruto per maand (schaal 12 van het BBRA 1984) op fulltime dienstverband (36 uur/1,0 fte);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden; 
 • Een interessant werkveld, een dynamisch team en een prettige werkcultuur.

Informatie over deze functie is in te winnen bij Maaike van Etten, stafmedewerker S&I, telefoon 070 349 52 73 of Marjan Akkermans, jurist S&I, telefoon 070 349 51 63.

Sollicitaties kunnen verzonden worden door het indrukken van de solliciteerbutton. Zet het vacaturenummer in het onderwerp.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid