Juridisch werkstudent Burgerlijk (proces)recht

Ben jij, naast je studie rechten, op zoek naar een juridische bijbaan waarin je jouw vakinhoudelijke kennis in de praktijk kan brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen? Ontdek hoe het is om bij Dirkzwager te werken, een topspeler in juridische dienstverlening. Je ervaart hoe het is om te werken in onze praktijk en je leert tegelijkertijd onze cultuur kennen. We zijn gedreven, innovatief en toekomstgericht, en we werken in een fijne omgeving waarbij samenwerken het sleutelwoord is.

Als werkstudent verricht je ondersteunende juridische werkzaamheden voor onze professionals. Je doet literatuur- en jurisprudentie-onderzoek, schrijft memo’s en helpt mee met het opstellen van processtukken. 

Je zult primair worden ingezet in de (appel- en) cassatiepraktijk van Dirkzwager. Dit betekent dat de kern van je werkzaamheden zal bestaan uit het nauwgezet in kaart brengen van de stand van het burgerlijk (proces)recht in concrete (deel)gebieden die in een juridische procedure centraal staan.     

Wie ben jij? Je bent een gedreven rechtenstudent in de laatste fase van je opleiding, met (aantoonbare) wetenschappelijke interesse en affiniteit met het materiële civiele recht en het burgerlijk procesrecht. Je bent analytisch sterk, werkt precies, kunt grondig en effectief (digitaal) zoeken en bent in staat je snel een beeld te vormen van relevante jurisprudentie en literatuur op een specifiek deelgebied. Verder kun je goed zelfstandig werken.

Je bent 1 à 2 dagen in de week beschikbaar als werkstudent. De periode is in nader overleg bespreekbaar.  

Meer weten of solliciteren? Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Tom van Malssen, (024) 381 31 35. Wil je solliciteren? Klik dan op de gele solliciteerbutton hiernaast. Richt je sollicitatiebrief aan Marsinah Tempels-Smits (HR-Adviseur). Upload daarnaast je (ongeschoonde) cijferlijsten, CV en eventuele stagebeoordelingen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Juridisch medewerker