Juridisch Adviseur Grondzaken

Gemeente Haarlemmermeer heeft voor haar locatie in Hoofddorp een vacature voor een


 

Juridisch Adviseur Grondzaken

36 uurBen je commercieel ingesteld en een stevige onderhandelaar? Cluster Grond- en Vastgoedzaken bij Gemeente Haarlemmermeer, te Hoofddorp, is op zoek naar een juridisch adviseur grondzaken. Je houdt je bezig met de uitgifte van (commerciële) gronden en hebt een heldere visie op het grondbeleid.

Jouw rol als juridisch adviseur grondzaken
Beschikking over grond is één van de sturingsmiddelen die de gemeente heeft om haar ambities in projecten en ruimtelijke ontwikkelingen te bevorderen. Dit houdt in dat wij meewerken aan het realiseren van ruimtelijke visies en voor de gemeente bedrijfseconomisch en maatschappelijk rendement willen behalen door te ondernemen met grond.

Als juridisch adviseur heb je een heldere visie op grondbeleid. Je weet waar je over praat als het gaat om verkopen van onroerend goed. Voor jou is het een uitdaging om zo veel mogelijk rendement te halen uit het ondernemen met grond. Je bent een allround adviseur, commercieel gedreven en je bent een kei in onderhandelen op het gebied van grondtransacties (o.a. bedrijventerreinen) en privaatrechtelijke overeenkomsten. De nadruk van je werkzaamheden ligt op de uitgifte van (commerciële) gronden.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het opstellen van anterieure en koopovereenkomsten;
 • Verkoop van percelen grond/bloot eigendom percelen grond;
 • Uitgifte in erfpacht;
 • Vestigen van opstalrechten;
 • Vestigen van erfdienstbaarheden;
 • (Mede) vormgeven aan het uitgiftebeleid.


Waar ga je werken?
Team Grondzaken van Cluster Grond- en Vastgoedzaken bestaat uit planeconomen, projectadviseurs op het gebied van samenwerkingsconstructies en contractvorming en uitgifte juristen (circa 16FTE). Het team is verantwoordelijk voor strategische beleidsontwikkeling op de eigen terreinen. Hiertoe behoort het opstellen en regelmatig actualiseren van diverse beleidsnota’s en verordeningen, zoals bijvoorbeeld de Grondprijzennota. Daarnaast geeft het team vakinhoudelijk en projectadvies over alle vormen van grondontwikkeling binnen de gemeentelijke organisatie. Het team draagt zorg voor een professionele uitvoering van alle grondtransacties (koop en verkoop), uitgifte in erfpacht en vestiging van zakelijke rechten. Dit alles is gericht op de realisatie van ruimtelijke, economische en maatschappelijke doelen.

Wat neem je mee?
Als juridisch adviseur grondzaken begrijp je zowel de private- als de publieke sector en heb je een heldere en bondige schrijfstijl. Je bent commercieel ingesteld, een stevige onderhandelaar en scherp in de analyse, waardoor jouw adviezen de nodige impact hebben. Je bent een teamplayer, hebt een klant- en servicegerichte instelling, bent onafhankelijk, integer en beschikt over politieke en omgevingssensitiviteit.

Naast de competenties die hierboven vermeld staan, vinden wij het belangrijk dat je:

 • Een afgeronde universitaire opleiding hebt op het gebied van Rechten of gelijkwaardig;
 • Ruime ervaring hebt als (senior) juridisch adviseur grondzaken binnen de vastgoedsector (project verkoop);
 • De organisatie goed vertegenwoordigt wanneer er samengewerkt wordt met externe partijen;
 • Bekend bent met verschillende vormen van (samenwerkings)overeenkomsten;
 • Bij voorkeur goed bekend bent met erfpacht.


Wat biedt Gemeente Haarlemmermeer jou?

 • Een salaris op basis van schaal 11 afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Schaal 11 bedraagt minimaal € 3.348,- en maximaal € 4.859,- op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een aanstelling voor de duur van één jaar met de intentie om een vaste dienstverband aan te bieden;
 • De mogelijkheid om 36 uur te werken in 4 x 9 uur, waardoor je wekelijks een vrije dag hebt;
 • Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris die je zelf beheert om bijvoorbeeld te laten uitbetalen of extra vakantiedagen mee te kopen;
 • Om je werk te kunnen verrichten wordt een laptop en mobiele telefoon ter beschikking gesteld;
 • Werkomgeving waarin talenten maximaal worden ontplooid en waar je jouw ambities kunt waarmaken;
 • Doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.


Meer informatie
Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je gerust contact opnemen met Marjo Koopman (Teammanager Grondzaken) via (023) 567 42 03 of via Marjo.Koopman@haarlemmermeer.nl.

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur Grondzaken
Herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief via onze sollicitatiepagina waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. Je kunt uiterlijk reageren tot 8 maart 2019. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die wij via www.werkenbijhaarlemmermeer.nl ontvangen.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist