Senior Juridisch Adviseur Ruimtelijke Ordening / Planologie

Senior Juridisch Adviseur Ruimtelijke Ordening / Planologie
32 – 36 uur | Harderwijk

Een prachtige, historische Hanzestad. Met de Veluwe in de voortuin en water in de achtertuin. Een knusse stad die bruist van gezelligheid en waar je heerlijk kunt genieten. Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Harderwijk is zo’n stad! Wil jij graag werken voor deze stad in een moderne werkomgeving die aansluit op de veranderende rol van de overheid en ontwikkelingen in de stad?

Bewonersavonden en stadsgesprekken over innovatieve en creatieve ideeën van initiatiefnemers. Zo doen we dat in Harderwijk. Samen met onze 48.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we samen optrekken.
We zetten vol in op het versterken van de positie van de stad en de regio. Het gaat Harderwijk voor de wind, waardoor er veel ruimtelijke initiatieven op verschillende schaalniveaus op ons afkomen. Verstedelijking, energietransitie, klimaatadaptatie en mobiliteit zijn prominente opgaven.
Bij het team Ruimtelijke Ordening en Grondzaken zijn 20 betrokken medewerkers actief. Zij adviseren het college over groen, grondzaken en ruimtelijke ordening. Jij gaat straks samenwerken met deze bevlogen mensen.

Dit ga je doen
Maandagochtend sta je direct op scherp tijdens het koffie overleg. In een half uurtje worden alle projecten kort belicht. Wat speelt er binnen het team?
In Harderwijk zijn we gewend om bij elkaar binnen te stappen om te brainstormen, ook bij de wethouders en de burgemeester.
Je loopt gemakkelijk het kantoor van de wethouder binnen om even koers te bepalen. In je advies heb je de ontwikkelstrategie voor het buitengebied meegebracht, alle belangen benoemd en prioriteiten gewogen. Jouw advies is onder meer om de samenleving te faciliteren in haar wensen waarbij zaken als ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid en leefbaarheid door de gemeente vanuit het algemene belang wordt ingebracht.
Nu naar de projectgroep Stationsomgeving, waar diverse disciplines bij betrokken zijn. In het Stationsgebied staan nieuwe ontwikkelingen op stapel. Welke procedures zijn noodzakelijk. Gaan we een m.e.r. opstellen? En hoe vertaal je deze gebiedsontwikkeling straks in het nieuwe omgevingsplan?
De ochtend is omgevlogen. Tijdens de lunch praten collega’s over het mooie weer en besluiten kort van het mooie weer te genieten op de mooie nieuwe boulevard van het Waterfront.

Jouw talenten
Je hebt minimaal een HBO diploma planologie of omgevingsrecht met de nodige ervaring met het opstellen van ruimtelijke plannen. Je weet hoe de hazen lopen bij de overheid. Je schrikt er niet van terug om een keer je plan te verdedigen bij de Raad van State. Je vormt je snel een breed beeld van de opgaven die Harderwijk heeft. Die spelen allemaal mee, bij alles wat je denkt en doet.

De stad verandert en de samenleving is aan zet. Jij faciliteert dat samen met alle collega’s in een team Ruimtelijke ontwikkelingen & grondzaken met zo’n 25 directe collega’s. Dit team is onderdeel van het domein Ruimte waar in totaal ongeveer 70 mensen werken. Je geeft vorm aan nieuwe ruimtelijke plannen en bent trekker van locatie- en gebiedsontwikkelingen. In het team ben jij de vraagbaak en weet jij anderen te overtuigen van de te kiezen strategie. Dat vind je ook terug in je schriftelijke adviezen.

Dit krijg je van ons
Ruimte en kansen om Harderwijk en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen.
De functie is ingeschaald in schaal 11, met een maximumsalaris van € 4.859,- bruto per maand. Daarnaast ontvang je een vrij te besteden Individueel Keuze Budget van in totaal 17,05 % van je brutosalaris.

Laten we kennismaken
Solliciteren kan tot 15 maart 2019 via de sollicitatiebutton.
De selectiegesprekken zijn gepland op:
1e ronde - 29 maart 2019
2e ronde - de ochtend van 4 april 2019
Wij verzoeken je hiermee rekening te houden.

Informatie wordt verstrekt door Henk Maas, (teamleider Ruimtelijke ontwikkeling en Grondzaken), telefoonnummer 0341- 411911. Meer achtergrondinformatie over de gemeente Harderwijk vind je op www.harderwijk.nl. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Joyce Tekke, HRM adviseur. Zij is te bereiken op 085-1108148.

Een assessment kan een onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Senior Juridisch Adviseur Ruimtelijke Ordening, Planologie, Juridisch Adviseur, Ruimtelijke Ordening, Overheid, Gemeente, Juridisch Advies, Vacature Harderwijk


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch, Legal Counsel, Overheid