Adviseur Informatieveiligheid, Privacy en Data

Adviseur Informatieveiligheid, Privacy en Data
28-32 uur | Alblasserdam

Als Adviseur Informatieveiligheid, Privacy en Data draag jij zorg voor de bewustwording en sturing op informatieveiligheid. Zo staat onder andere de verdere implementatie en borging van de planning in het kader van AVG op jouw agenda, maar ook het opstellen van een nieuw regionaal informatiebeveiligingsbeleid. Ben jij diegene die het leuk vindt om vanuit je expertise op dit vakgebied ons team Bestuur en Bedrijfsvoering te komen versterken? Solliciteer dan direct online!

De maatschappij verandert. Digitaal werken is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ontwikkelingen als Cloud computing, Blockchain, Big Data, Open Data, Artificial intelligence, Virtual reality en Internet-of-Things gaan snel.

Dit alles heeft grote impact op onze organisatie en onze medewerkers. We moeten op een andere manier samenwerken, diensten leveren, kennisdelen, beslissingen nemen en communiceren. Maar wel op een veilige manier zodat onze inwoners kunnen rekenen op een betrouwbare gemeente. Het bewust worden van en het sturen op informatieveiligheid wordt steeds belangrijker en moet zowel bestuurlijk als organisatorisch geborgd worden. Daarnaast is op 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan.

Wat ga je doen?
Als Adviseur Informatieveiligheid, Privacy en Data ben je dé aanjager binnen onze organisatie met betrekking tot ontwikkelingen op het gebied van Informatieveiligheid. Je draagt in samenspraak met de rest van de organisatie zorg voor de uitvoering hiervan. Voorbeelden van ontwikkelingen voor 2019 zijn het opstellen van een nieuw regionaal informatiebeveiligingsbeleid en de overgang van BIG naar BIO.

Je coördineert de invoering van datagericht werken. Je zorgt voor toegankelijkheid van data en levert gevraagd en ongevraagd data-analyses op relevante maatschappelijke vraagstukken. Dit vraagt van jou een actieve rol als sparringpartner voor diverse collega's, onder andere op het gebied van veiligheid, dienstverlening en burgerparticipatie. Uiteraard werk je hierin nauw samen met de informatiemanager en gemeenten uit de regio.

Tevens fungeer je als Privacy Coördinator. Je bent onder andere verantwoordelijk voor de verdere implementatie van de AVG, waaronder het uitvoeren van DPIA's en het verder completeren van het register van verwerkersovereenkomsten. Daarnaast ben je eerste aanspreekpunt binnen de organisatie voor vragen op het gebied van privacy.

Daarnaast fungeer je als coördinator van de database ENSIA. Dit betekent dat je zorg draagt voor de uitvoering van de horizontale en verticale verantwoording op het gebied van informatieveiligheid binnen de gemeente.

In deze functie neem je actief deel aan lokale en regionale overleggen en projectgroepen (voornamelijk op het gebied van informatieveiligheid en privacy) en vertegenwoordigt hier de gemeente Alblasserdam.

Wat neem je mee?

  • HBO werk- en denkniveau
  • Een afgeronde relevante opleiding (bijvoorbeeld richting Bedrijfskunde of Bestuurskunde)
  • Bij voorkeur 2 tot 3 jaar relevante werkervaring
  • Goede algemene kennis van en/of affiniteit met onderwerpen in het domein van privacy, informatiebeveiliging, gegevensverwerking en datamanagement

Je bent een kritische, gelijkwaardige en prettige gesprekspartner die denkt in kansen en mogelijkheden. Je bent risicobewust en hebt daarom aandacht voor privacy en informatieveiligheid. Je werkt continu aan verbeteringen en innovaties en weet anderen daar in mee te nemen en draagvlak te creëren. Als je een kans ziet laat je deze niet lopen maar ga je pro-actief aan de slag. Dit vraagt om initiatieven, de vaardigheid om mensen te verbinden en te enthousiasmeren!
Je herkent daarnaast jezelf in de organisatiewaarden: verantwoordelijk, betrokken, verbinden, gedreven en met lef.

Waar kom je te werken?
Je bent werkzaam binnen het team Bestuur en Bedrijfsvoering van de gemeente Alblasserdam. Dit team is verantwoordelijk voor de regie, coördinatie en ontwikkeling van opgaven op het gebied van organisatieontwikkeling en bedrijfsvoering, openbare orde en veiligheid, regionale aangelegenheden en algemeen bestuurlijke zaken. Vanuit één of meerdere specifieke expertises, werken de strategische en tactische operationele adviseurs op het brede domein van bestuur en bedrijfsvoering. Op het gebied van bedrijfsvoering wordt nauw samengewerkt met de regio.

Omdat we het belangrijk vinden dat onze collega's duurzaam inzetbaar zijn, willen we graag investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Daar staat wel tegenover dat we van je verwachten dat je de handen uit de mouwen steekt en je verantwoordelijkheid neemt.

In Alblasserdam werken we als gemeente nauw samen met: inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan de woon- en leefomgeving. 'Samen doen' is daarom het motto van onze samenlevingsagenda.

De Alblasserdamse organisatie kenmerkt zich als een netwerkorganisatie, die opgebouwd is uit verschillende bouwstenen: er is een eigen lokale organisatie, waar mogelijk werken we in interactie met de samenleving, sommige diensten kopen we in en we wisselen kennis en capaciteit uit.

Wat bieden we jou?
Een afwisselende functie waarin je over de volle breedte van het werkveld aan de slag gaat. Het betreft een functie voor 28 - 32 uur per week voor minimaal 12 maanden. Met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

De functie is ingedeeld in schaal 10 met een maximum van € 4.225,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring.

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct online solliciteren door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageer voor 20 maart 2019. Heb je vragen? Neem dan contact op met Astrid de Gooijer, Adviseur Bestuur en Bedrijfsvoering telefoonnummer 06-48138648 of Saskia van Eck afdelingshoofd RMO telefoonnummer 06-23975408.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Adviseur Informatieveiligheid, Privacy en Data, Informatieveiligheid, Privacy, Adviseur, Bedrijfskunde, Bestuurskunde


Vergelijkbare zoekopdrachten: Legal Counsel, Overheid, Overig