Bedrijfsjurist

TenneT is de eerste grensoverschrijdende elektriciteitstransporteur van Europa. Met 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen en 41 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland behoren we tot de top 5 elektriciteitstransporteurs van Europa. Onze focus is gericht op de ontwikkeling van een Noordwest-Europese energiemarkt, op de integratie van duurzame energie en onze safety performance. Safety is een belangrijke kernwaarde voor TenneT. We leggen de lat hoog, voor zowel medewerkers als onze contractors. Taking power further!

De afdeling Corporate Legal Affairs verleent juridische ondersteuning aan alle bedrijfsonderdelen van TenneT. Deze ondersteuning heeft betrekking op onder meer contractuele, energierechtelijke, bestuursrechtelijke, aanbestedingsrechtelijke en vennootschapsrechtelijke aspecten van de activiteiten in nationaal en internationaal perspectief. Bij de afdeling Legal Affairs Corporate zijn in totaal 31 gespecialiseerde juristen werkzaam, waarvan 15 in Nederland. 

Onderdeel van de afdeling Legal Affairs Corporate is het Nederlandse team Contracting & Infra. Dit team bestaat uit 8 juristen die zich voornamelijk bezig houden met de advisering van inkopers en business inzake aanbestedingsprocedures en contracten. Voor dit team is TenneT op zoek naar juristen met ervaring in het aanbestedingsrecht en bouwrecht.

 

Bedrijfsjuristen Aanbestedingsrecht

 (0,8 - 1 FTE, Arnhem)

Wat doe je als Bedrijfsjurist Aanbestedingsrecht bij TenneT?

TenneT zoek een jurist die zich vooral bezig zal houden met de advisering van inkopers en projectleiders met betrekking tot de aanbesteding en contractering van nieuwe, soms complexe, infrastructurele projecten op land (onshore) en renovatieprojecten. In het merendeel van de gevallen wordt gecontracteerd op basis van UAV(-GC).

Daarnaast zoekt TenneT een jurist die zich vooral bezig zal  houden met de advisering van inkopers en projectleiders met betrekking tot de aanbesteding en contractering van nieuwe complexe infrastructurele offshore projecten. In het merendeel van deze gevallen wordt gecontracteerd op basis van FIDIC.

Als bedrijfsjurist houd jij je, gevraagd en ongevraagd, bezig met brede juridische advisering. Daarbij zul je vaak deel uit maken van een multidisciplinair projectteam. Jouw focus ligt op onder andere:   

 • Het begeleiden van inkooptrajecten en Europese aanbestedingen;
 • Het adviseren op het gebied van het contractenrecht en aanbestedingsrecht;
 • Het opstellen van overeenkomsten;
 • Het verstrekken van algemene adviezen;
 • Het oplossen van geschillen op het gebied van aanbestedingsrecht, bouwrecht en algemeen contractenrecht (meer/minderwerk claims van opdrachtnemers en aannemers).

De belangrijkste werkzaamheden:

 • Adviseren van inkopers, projectleiders en het management met betrekking tot de aanbesteding en de contractering van infrastructurele werken en aanverwante opdrachten; 
 • Opstellen, oordelen en onderhandelen over overeenkomsten en overige voorkomende stukken;
 • Vertalen van relevante ontwikkelingen op het gebied van nationale en internationale rechtspraak en regelgeving naar consequenties voor TenneT;
 • Begeleiden en sturen van de afhandeling van geschillen;
 • Bijdragen vanuit juridische expertise aan het toetsen en ontwikkelen van TenneT-beleid en modellen.
 • Samenwerking met de bedrijfsjuristen van TenneT in Duitsland, onder andere in gezamenlijke projecten, maar ook met betrekking tot harmonisatie en standaardisatie van documenten en beleid. 

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding Nederlands recht;
 • Je bent een jurist met 5 tot 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van aanbestedingsrecht en bouwrecht. Je hebt ruime ervaring met betrekking tot UAV(-GC) contracten;
 • Je beschikt over uitstekende kennis van  wet- en regelgeving, ontwikkelingen en jurisprudentie op het gebied van aanbestedingsrecht en bouwrecht;
 • Je bent creatief, pro-actief en praktisch ingesteld en beschikt over goede adviesvaardigheden en een natuurlijke overtuigingskracht;
 • Je bent flexibel, dienstverlenend én weet prioriteiten te stellen;
 • Je hebt een goed gevoel voor humor en beschikt over voldoende relativeringsvermogen;
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat mag je van ons verwachten?

Je krijgt een interessante en verantwoordelijke functie binnen een zeer professionele en dynamische werkomgeving. Daarnaast krijg je een uitstekend salaris (inschaling afhankelijk van opleiding, ervaring en competenties in TenneT-schaal 9) en prima secundaire arbeidsvoorwaarden, geregeld binnen de eigen TenneT CAO. Verder biedt TenneT je volop de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen, onder meer door training en opleiding. 

Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Bij indiensttreding wordt standaard een Pre Employment Screening (PES) uitgevoerd. 

Standplaats voor deze functie is Arnhem.

Wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact op met Mike Nusteen, via telefoon 06 – 12 70 14 06 of email mike.nusteen@tennet.eu

Wil je solliciteren?

Wij nodigen je van harte uit om je CV en motivatie te sturen,onder vermelding van 'Bedrijfsjurist Aanbestedingsrecht Onshore', door het indrukken van de solliciteerbutton.

Sluitingsdatum van deze vacature is 15 maart 2019


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Bedrijfsjurist, Legal Counsel